Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Hector

25/9/2015, 20:00, Ιντεάλ 27/9/2015, 21:30, Δαναός 2

Σπαρχτικός ο Πίτερ Μάλαν στον ομότιτλο ρόλο του αποκομμένου από την οικογένειά του άστεγου, ο οποίος ξεκινά ένα πολυτάραχο ταξίδι από τη Σκοτία μέχρι το Λονδίνο για να προλάβει τα Χριστούγεννα σε ένα άσυλο. Το πληγωμένο παρελθόν του ξεδιπλώνεται μαεστρικά στα χέρια του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και το προσωπικό δράμα ανάγεται σε ένα ευρύτερο κοινωνικό που μας αφορά όλους.

O Hector για χρόνια περιπλανιέται μεταξύ των πρατηρίων καυσίμων των αυτοκινητοδρόμων και άλλων ‘φιλόξενων’ τόπων για αστέγους, κοιμάται κάτω από τις γέφυρες και ζει από την ελεημοσύνη των άλλων. Όταν όμως το παρελθόν του αρχίζει να εμφανίζεται ξανά μπροστά του, οι λόγοι για την ιδιαίτερη και σκληρή ‘αυτοεξορία’ του γίνονται γνωστοί και στους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του.

Είναι μάλλον ότι καλύτερο για ένα νέο σκηνοθέτη να ξεκινάει την καριέρα του με ένα φτασμένο και τόσο ταλαντούχο ηθοποιό όπως είναι ο βετεράνος πλέον Πίτερ Μούλαν ο οποίος παραδίδει για μια ακόμα φορά μια καθηλωτική ερμηνεία. Ο νεαρός λοιπόν σκηνοθέτης Jake Gavin δεν χάνει την ευκαιρία και μας παραδίδει μια ειλικρινή ιστορία πάνω στο πρόβλημα των αστέγων στην Βρετανία. Το προσωπικό δράμα του ήρωα είναι απλά η αφορμή.

Σκηνοθεσία / Director
Jake Gavin
Σενάριο / Screenwriter
Jake Gavin
Φωτογραφία / DoP
David Raedeker
Μουσική / Music
Emily Barker
Μοντάζ / Editor
Guy Bensley
Ηθοποιοί / Principal Cast
Peter Mullan, Gina Mckee, Stephen Tompkinson

Ην. Βασίλειο / United Kingdom
2015
Εγχρωμο / Color
DCP
88'
Αγγλικά / English



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-13 12:14:50



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Σνάιντερ Εναντίον Μπαξ / Schneider vs. Bax

    Σνάιντερ Εναντίον Μπαξ / Schneider vs. Bax

    Την ημέρα των γενεθλίων του, ένας πληρωμένος δολοφόνος, αναλαμβάνει να σκοτώσει έναν συγγραφέα. Την ίδια μέρα το θύμα δέχεται την αιφνίδια επίσκεψη της κόρης του και φυσικά τίποτα δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο. Ο αγαπημένος Ολλανδός σκηνοθέτης σε μια σπινθηροβόλα μαύρη κωμωδία απρόοπτων, με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

    Εκεί που δεν το Περιμένεις / Unexpected 

    Εκεί που δεν το Περιμένεις / Unexpected 

    Μια αναπάντεχη φιλία θα δημιουργηθεί ανάμεσα σε μια δασκάλα και μια μαθήτριά της όταν ανακαλύπτουν ότι είναι έγκυες και αρχίζουν να αντιμετωπίζουν, η καθεμιά από τη δική της θέση, τις επερχόμενες προκλήσεις της μητρότητας. Ταινία απύθμενης γενναιοδωρίας με δυο ταιριαστά τρυφερές ερμηνείες από τις Κόμπι Σμόλντερς ('How I Met Your Mother') και Γκέιλ Μπιν.

    Το Απαγορευμένο Δωμάτιο / The Forbidden Room

    Το Απαγορευμένο Δωμάτιο / The Forbidden Room

    Φόβος και τρόμος στους χώρους ενός παγιδευμένου στο βυθό υποβρυχίου. Ένας άγνωστος εμφανίζεται ξαφνικά και τα μέλη του πληρώματος, ανήμπορα να δραπετεύσουν, καταφεύγουν στα πιο σκοτεινά τους ένστικτα. Ο φευγάτος Καναδός δημιουργός αναμειγνύει είδη και θεματικές σε ένα μοναδικό φιλμικό κοκτέιλ όπου συμμετέχουν η Σαρλότ Ράμπλινγκ, ο Ματιέ Αμαλρίκ, καθώς και οι δικοί μας Αριάν Λαμπέντ και Ανδρέας Απέργης.

    Nasty Baby

    Nasty Baby

    Η νέα σκηνοθετική ελπίδα της Χιλής και δημιουργός του 'Magic Magic', σκηνοθετεί την Κρίστεν Γουίγκ και τον τραγουδιστή των TV on the Radio σε μια σύγχρονη ιλαροτραγωδία με απρόβλεπτα σοκαριστικό φινάλε. Γκέι ζευγάρι στο Μπρούκλιν προσπαθεί να φέρει ένα παιδί στη ζωή χρησιμοποιώντας μια φίλη ως παρένθετη μητέρα, όμως ένας ιδιότροπος γείτονας δεν πρόκειται να τους αφήσει ήσυχους.

    Μελβούρνη / Melbourne

    Μελβούρνη / Melbourne

    Ανδρόγυνο μεσοαστών ετοιμάζεται να μεταναστεύσει από την Τεχεράνη στη Μελβούρνη. Μερικές ώρες πριν την αναχώρησή του, δέχεται να φροντίσει το βρέφος ενός γειτονικού ζεύγους και εμπλέκεται σε μια ανείπωτη τραγωδία. Το σύγχρονο ιρανικό σινεμά αφήνει πίσω του το φολκλόρ και ξαναχτυπά με ένα δραματικό θρίλερ απρόβλεπτων σεναριακών ελιγμών και υψηλών σκηνοθετικών εντάσεων.

    Στην Κορυφή του Κόσμου / Tout en Haut du Monde

    Στην Κορυφή του Κόσμου / Tout en Haut du Monde

    Δισδιάστατο καρτούν με πολυδιάστατες συγκινήσεις. Η Σάσα αναζητά στον Βόρειο Πόλο των τελών του 19ου αιώνα τον αγνοούμενο εξερευνητή παππού της. Και το χειροποίητο κινούμενο σκίτσο της γαλλικής σχολής μας χαρίζει μια εκθαμβωτική περιπέτεια εποχής.