23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Σνάιντερ Εναντίον Μπαξ / Schneider vs. Bax

24/9/2015, 18:00, Δαναός 1

Την ημέρα των γενεθλίων του, ένας πληρωμένος δολοφόνος, αναλαμβάνει να σκοτώσει έναν συγγραφέα. Την ίδια μέρα το θύμα δέχεται την αιφνίδια επίσκεψη της κόρης του και φυσικά τίποτα δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο. Ο αγαπημένος Ολλανδός σκηνοθέτης σε μια σπινθηροβόλα μαύρη κωμωδία απρόοπτων, με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Την ημέρα των γενεθλίων του, ένας πληρωμένος δολοφόνος, o Σνάιντερ (Τομ Ντεβισπελάρε) λαμβάνει μία νέα πρόταση για “δουλειά”, να σκοτώσει έναν συγγραφέα, τον Μπαξ (Άλεξ Φαν Βάρμερνταμ). Πεπεισμένος ότι επρόκειτο για μία εύκολη αποστολή, δέχεται να την αναλάβει, πιστεύοντας ότι θα επιστρέψει εγκαίρως σπίτι του για την γενέθλια τούρτα του. Την ίδια μέρα το υποψήφιο θύμα δέχεται, μετά από πολύ καιρό, επίσκεψη από την κόρη του, προσπαθεί να συνέλθει από τις καταχρήσεις της προηγούμενης ημέρας και να την υποδεχθεί καταλλήλως.

Ο αγαπημένος Ολλανδός σκηνοθέτης, Άλεξ Φαν Βάρμερνταμ («Borgman», «Abel») σε μια σπινθηροβόλα μαύρη κωμωδία, γεμάτη με απρόοπτα, επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη ως πρωταγωνιστής και στις Νύχτες Πρεμιέρας, μετά το αφιέρωμα στην φιλμογραφία του, που είχε πραγματοποιηθεί στην 19η διοργάνωση.


Schneider vs. Bax - Σνάιντερ Εναντίον Μπαξ... από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director
Alex van Warmerdam
Σενάριο / Screenwriter
Alex van Warmerdam
Φωτογραφία / DoP
Tom Erisman
Μουσική / Music
Alex van Warmerdam
Μοντάζ / Editor
Job ter Burg
Ηθοποιοί / Principal Cast
Tom Dewispelaere, Alex van Warmerdam
Maria Kraakman, Annet Malherbe
Gene Bervoets, Eva van de Wijdeven

Ολλανδία, Βέλγιο / The Netherlands, Belgium
2015
Εγχρωμο / Color
DCP
96'
Ολλανδικά / Dutch