23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Στην Κορυφή του Κόσμου / Tout en Haut du Monde

26/9/2015, 18:00, Δαναός 1

Δισδιάστατο καρτούν με πολυδιάστατες συγκινήσεις. Η Σάσα αναζητά στον Βόρειο Πόλο των τελών του 19ου αιώνα τον αγνοούμενο εξερευνητή παππού της. Και το χειροποίητο κινούμενο σκίτσο της γαλλικής σχολής μας χαρίζει μια εκθαμβωτική περιπέτεια εποχής.

Αγία Πετρούπολη, τέλη του 19ου αιώνα. Η νεαρή Σάσα, κόρη αριστοκρατικής οικογένειας, πεπεισμένη πως ο παππούς της, διάσημος εξερευνητής και κατασκευαστής ενός προηγμένου τεχνολογικά αρκτικού πλοίου, δε χάθηκε στον Βόρειο Πόλο με το σκάφος του όπως όλοι θεωρούν, αποφασίζει να το σκάσει από το σπίτι και να ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι σε αναζήτησή του.

Σε μια εποχή ολικής κυριαρχίας του τρισδιάστατου ψηφιακού καρτούν, Ο Γάλλος Ρεμί Σαγιέ, σχεδιαστής animation που περνά εδώ θριαμβικά στη σκηνοθεσία, τολμά να φιλοτεχνήσει ένα 2D υπερθέαμα χειροποίητου σκίτσου, και μάλιστα στα θεματικά πρότυπα της παραδοσιακής λογοτεχνίας περιπετειών φαντασίας που έμελλε να επηρεάσει καθοριστικά στη συνέχεια και τα πιο ξακουστά ευρωπαϊκά κόμικς. Διαγωνιστική συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ανεσί.


Στην Κορυφή του Κόσμου - trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director
Rémi Chayé
Σενάριο / Screenwriter
Claire Paoletti, Patricia Valeix
Fabrice de Costil
Μουσική / Music
Jonathan Morali
Μοντάζ / Editor
Benjamin Massoubre
Ακούγονται / Voices
Christa Théret, Audrey Sablé
Rémi Caillebot, Thomas Sagols
Feodor Atkine


Γαλλία, Δανία/ France, Denmark
2015
Εγχρωμο / Color
DCP
81'
Γαλλικά/ French