Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Η Φούσκα / The Bubble

24/9/2015,21:00,Ταινιοθήκη της Ελλάδος 28/9/2015,17:45,Δαναός 2

Η ταινία αφηγείται την ερωτική ιστορία ενός νεαρού Ισραηλινού και ενός Παλαιστίνιου, που παρά τις ρατσιστικές επιθέσεις και τον πόλεμο, επιλέγουν να ζουν αποκομμένοι από την σκληρή πραγματικότητα. Μία γαργαλιστική ρομαντική κωμωδία που προσφέρει μία διαφορετική και θαρραλέα οπτική σε ένα θέμα ταμπού για την τοπική κοινωνία.

Παρουσία του σκηνοθέτη

Ο Ισραηλινός Νόαμ γνωρίζει και ερωτεύεται τον Παλαιστίνιο Ασράφ ενώ υπηρετεί τη θητεία του στα σημεία ελέγχου. Ο Ασράφ θα πάει να μείνει παράνομα μαζί του στο Τελ-Αβίβ, όπου ο Νόαμ μοιράζεται ένα διαμέρισμα με άλλους δύο, τη Λούλου, που περνάει ερωτική απογοήτευση μετά από μία απόρριψη, και τον Γιάλι, επίσης σε μία προβληματική σχέση. Κι ενώ η συγκατοίκηση οδηγεί στη φιλία και σε έναν κοινό αγώνα να βάλουν μια τάξη στην προσωπική τους ζωή, το κοινωνικό περιβάλλον, στενόμυαλο και σκληρό, τους απορρίπτει ως άτομα που ζουν σε μία «φούσκα», αποκομμένοι από την πραγματικότητα.

«Φούσκα» έχουν βαφτίσει οι Ισραηλινοί το Τελ-Αβίβ περιγράφοντας τη ζωή που κάνουν πολλοί νέοι στην πόλη: βγαίνουν, βολτάρουν και διασκεδάζουν ανέμελα, μακριά από την επώδυνη πραγματικότητα του πολέμου. Ο Φοξ προσαρμόζει θαρραλέα τούτες τις αντιθέσεις σε μια μοντέρνα, προκλητική, γαργαλιστική ρομαντική κωμωδία.

Παρουσία του σκηνοθέτη


Η Φούσκα - trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director
Eytan Fox
Σενάριο / Screenwriter
Eytan Fox, Gal Uchovsky, Martin Sherman
Φωτογραφία / DoP
Yaron Scharf
Μουσική / Music
Ivri Lider
Μοντάζ / Editor
Yosef Grunfeld, Yaniv Raiz
Ηθοποιοί / Principal Cast
Ohad Knoller, Yousef 'Joe' Sweid
Daniella Wircer, Alon Friedman
Zohar Liba, Tzion Baruch

H Φούσκα / The Bubble / Ηa-Buah
Ισραήλ / Israel
2006
Εγχρωμο / Color
35mm
90'
Εβραϊκά, Αραβικά, Αγγλικά / Hebrew, Arabic, English

 



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-13 10:55:44



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Εϊταν Φοξ: Η σεξουαλικότητα ανάμεσα στην ιδιωτική και δημόσια σφαίρα

    Εϊταν Φοξ: Η σεξουαλικότητα ανάμεσα στην ιδιωτική και δημόσια σφαίρα

    Cupcakes

    Cupcakes

    Το τραγούδι μιας παρέας γυναικών, επιλέγεται εν αγνοία τους ως η επίσημη συμμετοχή του Ισραήλ σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού-παρωδία της Eurovision. Γεμάτη χιούμορ κι ανατροπές η τελευταία ταινία του Φοξ είναι μια feelgood μουσική κωμωδία, αλμοδοβαρικών αποχρώσεων, έτοιμη να διεκδικήσει το πιο θερμό σας 12άρι.

    Γιόσι / Yossi

    Γιόσι / Yossi

    Δέκα χρόνια μετά το 'Yossi & Jagger', το φοβερό παιδί του ισραηλινού σινεμά ξανασυναντά τον αξιολάτρευτο πρωταγωνιστή του φιλμ, περιγράφοντας τις προσπάθειές του να ξεπεράσει τον χαμό του αγαπημένου του συντρόφου με ένα πανέμορφο και πολύ ανθρώπινο love story πάνω σε όσα τελειώνουν πικρά και, κυρίως, σε όσα (ξανά)αρχίζουν γλυκά.

    Time Off - Gotta Have Heart

    Time Off - Gotta Have Heart

    'Σε Αδεια': Στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του δημιουργού, ένας στρατιώτης εξερευνά εκτός στρατοπέδου την σεξουαλική του ταυτότητα. 'Gotta Have Heart': Σπονδυλωτό φιλμ, στο οποίο οι ανησυχίες, οι φόβοι και τα όνειρα των κατοίκων μίας μικρής πόλης μετατρέπονται σε ένα πανέμορφο γαϊτανάκι ανθρώπινων ηθών και συμπεριφορών.

    Περπατώντας στο Νερό / Walk On Water

    Περπατώντας στο Νερό / Walk On Water

    Ένας πράκτορας της Μοσάντ, ένας ναζί εγκληματίας και ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Οι δύο τους ξεκινούν μία γεμάτη απρόοπτα διαδρομή στην ενδοχώρα του Ισραήλ που θα τεστάρει τις αντοχές των ηρώων και θα ανατρέψει τις προσδοκίες των θεατών. Ο σημαντικότερος Ισραηλινός σκηνοθέτης μεταμορφώνει μια ταινία δρόμου σε ένα αγωνιώδες θρίλερ μυστηρίου. Παρουσία του σκηνοθέτη

    Γιόσι & Τζάνγκερ / Yossi & Jagger

    Γιόσι & Τζάνγκερ / Yossi & Jagger

    Η πρώτη ταινία του Ισραηλινού σκηνοθέτη, εκείνη που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό, διηγείται χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος, την θαρραλέα, κόντρα στα ταμπού ερωτική ιστορία μεταξύ δύο στρατιωτών. Ο ρομαντισμός του απαγορευμένου έρωτα συναντά το κοινωνικό δράμα σε μία από τις σημαδιακές ταινίες του μοντέρνου Ισραηλινού σινεμά. Παρουσία του σκηνοθέτη