Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ο Κύριος Κλάιν

Το 1942, ο Β' Παγκόσμιος μαίνεται και οι Ναζί έχουν καταλάβει τη Γαλλία. Ο Ρόμπερτ Κλάιν είναι ένας έμπορος έργων τέχνης που πλουτίζει αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές την περιουσία των διωκόμενων Εβραίων. Δεν τρέφει πολιτικά αισθήματα και στέκεται αδιάφορος μπροστά σε όσα συμβαίνουν. Όλα όμως αλλάζουν όταν μία εβραϊκή εφημερίδα φτάνει κατά λάθος στο σπίτι του και ο Κλάιν ανακαλύπτει πως υπάρχει ένας ακόμη Ρόμπερτ Κλάιν, που ζει στο Παρίσι και είναι Εβραίος. Οι αρχές δεν μπορούν να εντοπίσουν τον συνονόματό του και οι υποψίες πέφτουν πάνω του. Το 1976 ο, εξόριστος από την Αμερική, Τζόζεφ Λόουζι καταπιάνεται με ένα σενάριο που, μπορεί να μην αποτελεί μεταφορά κάποιου καφκικού διηγήματος, είναι όμως εμφανώς επηρεασμένο από το σύνολο του έργου του συγγραφέα. ένα πολεμικό και πολιτικό θρίλερ-καταπέλτης για την συνεργασία των γαλλικών αρχών με τους κατακτητές Ναζί, το «Monsieur Klein», με τις αξεπέραστες ερμηνείες των Αλέν Ντελόν και Ζαν Μορό, έφτασε μέχρι και το Φεστιβάλ Καννών, όπου έχασε τον Χρυσό Φοίνικα από τον «Ταξιτζή» του Σκορσέζε.

Εναλλακτικοί Τίτλοι: Mr. Klein / Monsieur Klein

Σκηνοθεσία: Joseph Losey

Σενάριο: Franco Solinas, Fernando Morandi

Φωτογραφία: Gerry Fisher

Μουσική: Egisto Macchi Pierre Porte

Μοντάζ: Marie Castro-Vazquez, Henri Lanoë, Michele Neny

Ηθοποιοί: Alain Delon, Jeanne Moreau, Francine Berge, Juliet Berto, Jean Bouise

Χώρα Παραγωγής: Γαλλία, Ιταλία

Έτος Παραγωγής: 1976

Διάρκεια: 123'

Γλώσσα: Γαλλικά



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2011-09-06 12:10:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Αφιέρωμα Kafka Zone

    Αφιέρωμα Kafka Zone

    Kafka Zone - Μικρού Μήκους

    Kafka Zone - Μικρού Μήκους

    Ένας άνδρας βρίσκεται μόνος σε ένα γραφείο. Στο δωμάτιο υπάρχει ένα τηλέφωνο – το μόνο μέσο που τον συνδέει με τον υπόλοιπο κόσμο. Ξαφνικά δέχεται μία κλήση και βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιο ανατριχιαστική επιλογή της ζωής του.

    Kafka Zone - Μικρού Μήκους (Animation)

    Kafka Zone - Μικρού Μήκους (Animation)

    Εμπνευσμένη από το ομώνυμο διήγημα, η Λίλκβιστ τοποθετεί την ιστορία σε ένα κατεστραμμένο από τον πόλεμο Σαράγιεβο και βασίζεται στις αφηγήσεις των προσφύγων, για να κερδίσει την Αργυρή Αρκτο μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

    Η Δίκη

    Η Δίκη

    Ταξικές Σχέσεις

    Ταξικές Σχέσεις

    Μεταμόρφωση: Πίσω από την Οθόνη

    Μεταμόρφωση: Πίσω από την Οθόνη