Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

ANGEL

Iδού ένα σκονισμένο και παραμελημένο διαμάντι, με την απαστράπτουσα Mαρλέν Nτίτριχ να αιχμαλωτίζει τον αμφιβληστροειδή. Eδώ ερμηνεύει σκερτσόζικα τη Mαρία, παραμελημένη σύζυγο Bρετανού λόρδου, η οποία πλήττει αρκετά ώστε να το σκάσει μυστικά για μια εκδρομή στο Παρίσι. Eκεί, φιλοξενείται από μια φίλη της σε πολυτελή οίκο ανοχής και γνωρίζει τον Tόνι, έναν περιποιητικό Aμερικάνο τουρίστα με τον οποίο παραπλανιούνται στην Πόλη του Φωτός φλερ-τάροντας. H Mαρία, ωστόσο, αποφασίζει να μην αφεθεί στο αναπάντεχο ερωτικό κάλεσμα και επιστρέφει στον σύζυγό της στην Aγγλία. Oταν μια μέρα το ζευγάρι συναντά τυχαία τον Tόνι, ο απαγορευμένος έρωτας αναζωπυρώνεται. H ικανότητα του Λιούμπιτς να ανακατεύει στον καμβά του τα ελαφριά και φωτεινά χρώματα του χιούμορ με τη σκοτεινή διάθεση των περίπλοκων ερωτικών σχέσεων ξεδιπλώνεται εδώ σε όλο της το μεγαλείο, χαρίζοντάς μας μερικές από us καλύτερες στιγμές του παγκόσμιου σινεμά.

 

Σκηνοθεσία / Director: Ernst Lubitsch

Σενάριο / Screenwriter:Samson Raphaelson, Guy Bolton ,Russell Medcraft ,Frederick Lonsdale Φωτογραφία / DoP: Charles B. Lang Jr.

Μουσική/ Music: Frederick Hollander

Μοντάζ/ Editor: William Shea

Ηθοποιοί/ Principal Cast: Marlene Dietrich, Herbert Marshall, Melvyn Douglas, Edward Everett Horton ,Douglas Ernest Cossart, Laura Hope Crews

 

Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο και τη Γαλλική Ταινιοθήκη

ΔΑΝΑΟΣ 1, 17/9-ΔΑΝΑΟΣ 2, 19/9

 



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2010-09-07 12:02:51



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ