Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Μ' Αγαπάς; / Love Me Not?

26/9/18, 18:00, Odeon Όπερα 1

Με έναν ευφορικό ύμνο στον αδιαπραγμάτευτο πόθο και τη ζωογόνο δύναμη του σεξ, ο Γιώργος Πανουσόπουλος δωρίζει στο ελληνικό σινεμά μια από τις πιο ερωτικές και ερεθιστικές δημιουργίες του. Αξιοζήλευτο επιτελείο ηθοποιών, σκηνοθεσία που μεθάει από καλοκαιρινό φως και αισθησιασμό, ιστορίες δοσμένες με χιούμορ και ηδονισμό, τρυφερή μουσική υπόκρουση από τους Χειμερινούς Κολυμβητές και υποψηφιότητα για Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας. Παρουσία συντελεστών.

ΕΛΛΑΔΑ | 1988 | ΕΓΧΡΩΜΟ | 35MM | 102' | ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Στην προσπάθειά του να δει κρυφά γυμνή την όμορφη γειτόνισσα του, ένας πενηντάρης άντρας πέφτει από το μπαλκόνι του και πληγώνεται θανάσιμα. Λίγο πριν ξεψυχήσει, από το μυαλό του περνούν οι ερωτικές αναμνήσεις μιας πλούσιας σε απολαύσεις ζωής και εμπνέουν τις πικάντικες μικρές ιστορίες από τις οποίες ξεπηδά το πανέμορφο αυτό φιλμ.

Με έναν ευφορικό και παιχνιδιάρικο ύμνο στον αδιαπραγμάτευτο πόθο, τη ζωογόνο δύναμη του σεξ και την απενοχοποιημένη ηδονή, ο Γιώργος Πανουσόπουλος δωρίζει στο ελληνικό σινεμά μια από τις πιο ερωτικές και ερεθιστικές δημιουργίες του. Αξιοζήλευτο επιτελείο ηθοποιών, σκηνοθεσία που μεθάει από καλοκαιρινό φως και αισθησιασμό, τρυφερή μουσική υπόκρουση από τους Χειμερινούς Κολυμβητές και υποψηφιότητα για Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας του 1988. Λ.Κ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Giorgos Panousopoulos
ΣΕΝΑΡΙΟ: Giorgos Panousopoulos, Vassilis Alexakis, Sotiris Kakisis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Giorgos Panousopoulos
ΜΟΥΣΙΚΗ: Himerinoi Kolimvites
ΜΟΝΤΑΖ: Giorgos Mavropsaridis
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Andreas Barkoulis, Betty Livanou, Antonis Theodorakopoulos, Mirto Paraschi, Vana Barba, Sophia Alimberti



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2018-09-10 01:18:47