Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Μανία / Mania

24/9/18, 18:00, Άστορ

Σκηνοθετικό επίτευγμα, κινηματογραφική εμπειρία που αξίζει κανείς να (ξανα)δεί σε μεγάλη οθόνη, η μαγική μετατροπή μιας μοντέρνας γυναίκας της μεγαλούπολης σε ασυγκράτητο στοιχείο της φύσης, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας της στον Εθνικό Κήπο, παίρνει στα χέρια του Πανουσόπουλου τη μορφή ενός βίαια διονυσιακού τραγουδιού πάνω στην εξέγερση των αρχέγονων ανθρωπίνων ενστίκτων. Αξέχαστη ερμηνευτική δύναμη ο Άρης Ρέτσος, μοναδική η μουσική υπόκρουση του Νίκου Ξυδάκη. Παρουσία συντελεστών.

ΕΛΛΑΔΑ | 1985 | ΕΓΧΡΩΜΟ | 35ΜΜ | 92' | ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ένα καλοκαιρινό μεσημέρι, μια καριερίστα με σύζυγο, παιδιά και πολλά εργασιακά άγχη περιδιαβαίνει τον Εθνικό Κήπο, εκεί που σύντομα θα αφυπνιστούν τα πιο απόκρυφά της ένστικτα, μετατρέποντας την ειδυλλιακή τοποθεσία σε ανεξέλεγκτη ζούγκλα και την ίδια σε ασυγκράτητο στοιχείο της Φύσης.

Τεχνικό επίτευγμα και ταινία δημιουργού με όλη τη σημασία της λέξης, καθώς ο Πανουσόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα παραγωγού, σεναριογράφου, σκηνοθέτη, διευθυντή φωτογραφίας και μοντέρ, η αποστομωτική «Μανία» εξαπολύει ένα άγρια διονυσιακό και φιλμικά παροξυσμικό κάλεσμα στην επανάσταση των ανθρωπίνων πόθων και των αρχέγονων αισθήσεων. Η κινηματογράφηση συνεπαίρνει με ζωώδη δυναμισμό, η πραγματικότητα μετατρέπεται σε ψευδαίσθηση, ο Ρέτσος μεταμορφώνεται μοναδικά σε μοντέρνο Διόνυσο, ο Νίκος Ξυδάκης συμβάλλει καταλυτικά με τη μουσική του. Λ.Κ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Giorgos Panousopoulos
ΣΕΝΑΡΙΟ: Giorgos Panousopoulos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Giorgos Panousopoulos
ΜΟΥΣΙΚΗ: Nikos Xydakis
ΜΟΝΤΑΖ: Giorgos Panousopoulos
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Alessandra Vanzi, Aris Retsos, Antonis Theodorakopoulos, Stavros Xenidis, Betty Livanou



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2018-09-10 01:11:20