Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Μία Μέρα τη Νύχτα / Athens Blues

29/9/18, 17:45, Odeon Όπερα 1

Μια ζεστή καλοκαιρινή νύχτα στην Αθήνα, ένα εξάχρονο αγόρι το σκάει από το σπίτι του και περιπλανιέται στους δρόμους της πρωτεύουσας. Γύρω του συναντιούνται εννέα διαφορετικές ιστορίες, άλλες κωμικές, άλλες γλυκόπικρες, άλλες ερωτικές, όλες κομμάτια μιας πόλης που ποτέ δεν κοιμάται. Σκηνοθεσία και σενάριο έξω καρδιά, σινεμά παρεΐστικο και αυθόρμητο και οι Μπέτυ Λιβανού, Ηλίας Λογοθέτης, Μηνάς Χατζησάββας, Αλέκος Αλεξανδράκης να ηγούνται ενός πολυφωνικού επιτελείου ηθοποιών το οποίο αυτοσχεδιάζει απολαυστικά μπροστά στην κάμερα. Παρουσία συντελεστών.

ΕΛΛΑΔΑ | 2001 | ΕΓΧΡΩΜΟ | 35MM | 120' | ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Στην πιο πειραματική φάση της καριέρας του ο Πανουσόπουλος αφήνεται στην άνεση του Mini-DV και παρουσιάζει εννέα αυτοσχεδιασμούς με φόντο την αυγουστιάτικη πρωτεύουσα. Ένα μωσαϊκό χαρακτήρων κάθε ηλικίας φέρνει στο καστ πλειάδα γνωστών και ανερχόμενων ηθοποιών, ενώ γύρω τους οι δρόμοι αναβλύζουν τα μπλουζ του Στέλιου Βαμβακάρη.

Σε ώρες ραστώνης, οι Αθηναίοι μετρούν την καθημερινότητα, μοιράζονται τις αγωνίες τους, ερωτεύονται, σχολιάζουν περαστικούς και εν τέλει αναλογίζονται την ίδια τους την ύπαρξη. Κάθε κομμάτι του ψηφιδωτού φωτίζει και μια πτυχή της προσωπικότητας του σκηνοθέτη. Πολλοί έσπευσαν να τη χαρακτηρίσουν σάτιρα αλλά η αλήθεια είναι πολύ πιο απλή: το «Μια Μέρα τη Νύχτα» είναι η ερωτική επιστολή του Πανουσόπουλου στην καλοκαιρινή Αθήνα. Θ.Κ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Giorgos Panousopoulos
ΣΕΝΑΡΙΟ: Gιοrgos Panousopoulos, Sotiris Kakisis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Giorgos Panousopoulos, Christos Karamanis
ΜΟΥΣΙΚΗ: Stelios Vamvakaris
ΜΟΝΤΑΖ: Yannis Sakaridis
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ilias Logothetis, Thanos Samaras, Marilita Lambropoulou, Alekos Alexandrakis, Minas Hatzisavvas



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2018-09-10 01:26:34