Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Ήρεμο Αίμα / Wise Blood

30/9/2017, 17:30, Odeon Όπερα 1

Βασισμένος στο μυθιστόρημα της Φλάνερι Ο' Κόνορ, ο Χιούστον οδηγεί την λατρεία του για ασυμβίβαστους και ρομαντικούς ήρωες στα άκρα μέσα από την ιστορία ενός ψυχωτικού νεαρού και της αιρετικής εξέγερσης που υψώνει ενάντια στη θρησκόληπτη ανατροφή του. Ενώνοντας την φάρσα και την τραγωδία, το «Wise Blood» περιπλανιέται σε έναν αμερικανικό Νότο που βρίσκεται ένα μόλις βήμα πριν την παράνοια, συλλαμβάνοντας την ανθρώπινη κωμωδία σε μερικές από τις πιο αλλόκοτες εκδηλώσεις της. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Μπραντ Ντούριφ τηλεγραφεί μια αξιοθαύμαστη ερμηνεία.

Wise Blood

Μπορεί η ταινία να αποτελεί μία από τις καλύτερες του Τζον Χιούστον, ελάχιστοι, ωστόσο, θεατές στον κόσμο είχαν την τύχη να την δούν. Τι είναι, όμως, το «Wise Blood» εκτός από μία παραμελημένη και σχεδόν εξαφανισμένη δημιουργία;

Βασισμένος στο ομώνυμο πρώτο μυθιστόρημα της Φλάνερι Ο’ Κόνορ, ο Χιούστον οδηγεί την λατρεία του για ασυμβίβαστους και ρομαντικούς ήρωες στα άκρα, μέσα από την ιστορία ενός ψυχωτικού νεαρού και της αιρετικής εξέγερσης που υψώνει ενάντια στη συντηρητικά θρησκόληπτη ανατροφή του. Ως μία γερή δόση αμερικανικού gothic, μεταμφιεσμένη τα ρούχα μιας παραβολής πάνω στην σχέση του ατόμου με την θρησκεία, το θαυμάσιο φιλμ ενώνει μοναδικά την φάρσα και την τραγωδία, συλλαμβάνοντας την ανθρώπινη κωμωδία σε μερικές από τις πιο αλλόκοτες εκδηλώσεις της. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Μπραντ Ντούριφ τηλεγραφεί μια αξιοθαύμαστη ερμηνεία.

Σκηνοθεσία: John Huston
Σενάριο: Benedict Fitzgerald, Michael Fitzgerald, Flannery O’ Connor (novel)
Φωτογραφία: Gerry Fisher
Μουσική: Alex North
Μοντάζ: Roberto Silvi
Ηθοποιοί: Brad Dourif, John Huston, Dan Shor, Harry Dean Stanton, Amy Wright

ΗΠΑ | 1979 | Έγχρωμο | DCP | 108’ | Αγγλικά



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2017-09-10 00:00:00