Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Σόπι - Μια Ημέρα Ακόμη / Sopi - A Day In

Με αφορμή και αφηγηματικό όχημα την περίοδο του τρύγου, ο Χρήστος Πυθαράς («Ευτυχία») επισκέπτεται το Σόπι, το χωριό των νεανικών του καλοκαιριών, κινηματογραφεί τους απίθανους ανθρώπους του κι αποτυπώνει ένα απρόσμενο, σχεδόν ιμπρεσιονιστικό 24ωρο μιας αλλιώτικης, ίσως φθίνουσας, Ελλάδας, γεμάτης χιούμορ, ζέση, λιτότητα και γοητεία ζωής.

Παρουσία των συντελεστών


ΕΛΛΑΔΑ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 60' | ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ένα 24ωρο στο χωριό Σόπι, λίγες δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τον Πύργο, στην ορεινή Ηλεία. Μια μέρα τρύγου αλλά και μια μέρα που οι κάτοικοι του χωριού ζουν ο καθένας με τον ιδιαίτερο, αξέχαστα λιτό και γοητευτικό τρόπο του.

Ο Χρήστος Πυθαράς ολοκληρώνει ένα σχέδιο που ξεκίνησε σχεδόν δέκα χρόνια πριν, ένα σχέδιο που κόντεψε να εγκαταλειφθεί λόγω ατυχιών χάθηκε ο ήχος ενός περίπου 30% που είχε κινηματογραφηθεί. Όμως, με καλή θέληση πολλά παρακάμπτονται και η ιδιοσυγκρασιακή ματιά στους κατοίκους ενός χωριού, με τα χούγια, τη χάρη και την έξοχη έλλειψη επιτήδευσης, έδωσε στο τέλος ένα απολαυστικό και έξω καρδιά υλικό. Η.Δ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Christos Pitharas
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Gregory Xiros, Christos Pitharas
ΜΟΥΣΙΚΗ: Ntinos Tselis
ΜΟΝΤΑΖ: Kostas Davelas, Christos Pitharas
ΠΑΡΑΓΩΓΗ :Christos Pitharas

CHRISTOS PITHARAS
Σπούδασε Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στο Κολλέγιο Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου. Έχει σκηνοθετήσει μικρού μήκους ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και μουσικά βίντεο. Η Ευτυχία, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, συμμετείχε μεταξύ άλλων, στις Νύχτες Πρεμιέρας το 2016. Το Σόπι - μια ημέρα ακόμη είναι το πρώτο του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2017 Sopi – A Day in
2016 Bliss



        Δείτε επίσης στην κατηγορία: Ελληνικά Ντοκιμαντέρ