Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Στο Σώμα της / Across Her Body

Τρία σώματα: το άχραντο της Παναγίας, το φθαρτό της Σαντορινιάς Γυναίκας και το εγκαταλελειμμένο της Σαντορίνης, που δεν είναι πια αγροτική όσο κάποτε. Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής κοιτάζει νοσταλγικά το απομεινάρια μιας μέρας, τον χρόνο που αμετάκλητα περνά και ανασυνθέτει μια εικόνα Ελλάδας που στις αναλαμπές του παρελθόντος εξακολουθεί το υποσιτιζόμενο παρόν της. Παρουσία συντελεστών


ΕΛΛΑΔΑ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 85' | ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Κάθε χρόνο, στις 31 Ιουλίου, η κυρία Ειρήνη και οι εναπομείναντες «δεκαπεντάριδες» και «δεκαπεντίστρες» επιστρέφουν στα κελιά της Μονής της Κοίμησης, στο νότιο άκρο της Θηρασιάς. Επί δύο εβδομάδες προσεύχονται υπέρ αναπαύσεως των αγαπημένων το πρωί και της υγείας των ζώντων το απόγευμα, ενώ παράλληλα προετοιμάζουν τη Μονή για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Στο ενδιάμεσο αναπολούν το παρελθόν αγναντεύοντας την τουριστική κίνηση στον κόλπο της Σαντορίνης.

Το «Στο Σώμα της» καταγράφει την φθίνουσα παράδοση του «Δεκαπέντε», αντιπαραβάλλοντας τρία σώματα: το άχραντο σώμα της Παναγίας, το ερημωμένο σώμα της πάλαι ποτέ αγροτικής Θηρασιάς και το φθαρτό σώμα των γυναικών που «δεκαπεντίζουν» κάθε χρόνο στη Μονή. Τρία ετερόκλητα σώματα που αναπαριστούν τη μεταπολεμκή Ελλάδα στη σκιά της Σαντορίνης. Η.Δ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Zacharias Mavroeidis
ΣΕΝΑΡΙΟ: Zacharias Mavroeidis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Zoe Manta
ΜΟΥΣΙΚΗ: Kostas Fylaktidis
ΜΟΝΤΑΖ: Smaro Papaevangellou
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Vicky Miha

ZACHARIAS MAVROEIDIS
Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Θεσσαλονίκη, θέατρο στην RESAD της Μαδρίτης, κινηματογράφο στο New York College και σεμινάριο σεναρίου στην Κούβα. To 2014 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο Εφτά ψυχές στο στόμα. Διδάσκει σενάριο στο τμήμα Filmmaking της SAE Athens.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2018 Across her body
2011 The guide

 

 



        Δείτε επίσης στην κατηγορία: Ελληνικά Ντοκιμαντέρ