Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

24ες Νύχτες Πρεμιέρας: Συνέντευξη Τύπου του Πάβελ Παβλικόφσκι

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Πάβελ Παβλικόφσκι με αφορμή την πανελλήνια πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας,  «Ψυχρός Πόλεμος», στην Τελετή Έναρξης των 24ων Νυχτών Πρεμιέρας, αλλά και το Spotlight του φεστιβάλ στις προηγούμενες ταινίες του. 


Ο Πάβελ Παβλικόφσκι βρέθηκε στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την τελευταία του ταινία, «Ψυχρός Πόλεμος» αλλά και για το σύνολο της καριέρας του.

Λάτρης της Ελλάδας, που την επισκέπτεται συχνά καθώς έχει αγοράσει σπίτι στην Ύδρα, ο κ. Παβλικόσφκι ανέφερε τη σχέση που έχουν οι 2 τελευταίες και πολυβραβευμένες ταινίες του («Ida», «Ψυχρός Πόλεμος») με την ιστορία και την προσπάθειά του να εντάξει τους ανθρώπους μέσα σε αυτήν, καθώς όπως δήλωσε «Συχνά γίνεται προσπάθεια να εξηγηθεί η Ιστορία, κάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον εάν επιχειρηθεί σε ένα βιβλίο, αλλά μία ταινία δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι έγινε σε μια ιστορική περίοδο. Αυτό που θα βοηθήσει, είναι να δούμε την Ιστορία να εκτυλίσσεται μέσα από τα μάτια των ίδιων των ηρώων».

Η ταινία «Ψυχρός Πόλεμος», τπροβλήθηκε στην Τελετή Έναρξης του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας χάρη στην ευγενική παραχώρηση των εταιριών STRADA FILMS / SEVEN FILMS. 

Διαβάστε περισσότερα για τον σπουδαίο Πολωνό σκηνοθέτη και το spotlight που διοργανώνει το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας στο έργο του εδώ.

Τη Συνέντευξη Τύπου προλόγισε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, κ. Λουκάς Κατσίκας και τη συζήτηση συντόνισε ο κριτικός κινηματογράφου και συνεργάτης του Φεστιβάλ, κ. Τάσος Μελεμενίδης. 

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνίας στην Αθήνα και του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.



      Δείτε επίσης στην κατηγορία: Φωτογραφίες