Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Βιομηχανικό Ατύχημα: Η Ιστορία της Wax Trax! / Industrial Accident: The Story of Wax Trax! Records

20/9/18, 21:00, Odeon Όπερα 2
21/9/18, 21:00, Odeon Όπερα 2


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Οι Bauhaus και οι Ramones έπαιξαν στο δισκάδικό τους, Ministry, Front 242 και πολλοί άλλοι τους χρωστούν τη δισκογραφική τους καριέρα. Ορδές μουσικόφιλων έγιναν η φυλή τους. Οι δυό μποέμ εγκέφαλοι της Wax Trax! δεν ζουν πια, αυτό το σεβαστικό ντοκιμαντέρ αναλαμβάνει ωστόσο να διηγηθεί τις κραιπάλες τους και ταυτόχρονα ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της σύγχρονης industrial μουσικής. Σιγοντάρουν οι αφηγήσεις των Αλ Γιούργκενσεν, Ντέιβ Γκρολ, Τρεντ Ρέζνορ, Τζέλο Μπιάφρα, Στιβ Αλμπίνι.


ΗΠΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ | 2017 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 94' | ΑΓΓΛΙΚΑ

Το «Βιομηχανικό Aτύχημα» είναι αυτό ακριβώς που υπόσχεται ο διεθνής τίτλος του: η πλήρης ιστορία του δισκάδικου και μετέπειτα της δισκογραφικής εταιρείας που εισήγαγε τον σκληρό ηλεκτρονικό ήχο στην Αμερική και αποτέλεσε το λίκνο της Industrial μουσικής, αναδεικνύοντας συγκροτήματα όπως οι Ministry και οι Front 242 στα μέσα των '80s.

Πλούσιο αρχειακό και live υλικό, λεπτομερές ως προς τον έκλυτο βίο των Τζιμ Νας και Ντάνι Φλέσερ, το ντοκιμαντέρ είναι ένα πολύτιμο underground χρονικό για μια από τις επιδραστικότερες σκηνές στο σύγχρονο μουσικό στερέωμα. Οι πρωθιερείς Αλ Γιούργκενσεν και Πολ Μπάρκερ αναλαμβάνουν το ρόλο των βασικών αφηγητών και γύρω τους πλειάδα σημαντικών Αμερικάνων μουσικών (Ρέζνορ, Μπιάφρα, Γκρολ, Αλμπίνι) αποτίει σεβαστικό (κι ενίοτε συγκινητικό) φόρο τιμής. Θ.Κ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Julia Nash
ΣΕΝΑΡΙΟ: Mark Skillicorn
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Brian Schilling
ΜΟΥΣΙΚΗ: Ministry, Front 242
ΜΟΝΤΑΖ: Drew Angle
ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ: Trent Reznor, Dave Grohl, Jello Biafra, Al Jourgensen, Paul Barker, Ian MacKaye

JULIA NASH
Η Τζούλια Νας είναι η κόρη του Τζιμ Νας, συνιδρυτή της Wax Trax! Records, την οποία διευθύνει. Το Industrial Accident είναι η μοναδική μέχρι τώρα σκηνοθετική της απόπειρα.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2017 Industrial Accident: The Story of Wax Trax! Records        Δείτε επίσης στην κατηγορία: Μουσική & Φιλμ