Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Κόνι Πλανκ: Ο Οραματιστής του Θορύβου / Conny Plank - The Potential of Noise

Στα '70s και στα '80s καλλιτέχνες όπως οι Kraftwerk, ο Ντέιβιντ Μπόουι, ο Μπράιαν Ίνο, οι Eurythmics, οι Depeche Mode, οι Neu, οι Ultravox, ακόμα και οι Scorpions, περίμεναν στη λίστα αναμονής για να ηχογραφήσουν μαζί του σε ένα αγρόκτημα της γερμανικής επαρχίας. Ένας συγκινητικός φόρος τιμής στην ιδιοφυία της κονσόλας που ονομαζόταν Κόνι Πλανκ, σε ένα μουσικό road movie με επιβάτες τον γιο του και μερικές από τις σημαντικότερες μορφές με τις οποίες συνεργάστηκε.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 92' | ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ 

Ο Στέφαν Πλανκ, γιος του πρόωρα χαμένου Κόνι, ταξιδεύει σε Ευρώπη και Αμερική αναζητώντας βιώματα του ρεβιζιονιστή παραγωγού μέσα από συνεντεύξεις με παλιούς του συνεργάτες. Η υπερατλαντική έρευνα θα τον φέρει απέναντι σε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του προοδευτικού ήχου των '70s και της ηλεκτρονικής σκηνής των ‘80s. Μέσα από τις αφηγήσεις τους, ο Στέφαν θα δει τον ανήλικο εαυτό του ξανά μέσα στο στούντιο, γνωρίζοντας από την αρχή τον πατέρα που έχασε σε ηλικία 12 μόλις ετών.

Ένα συναισθηματικά φορτισμένο αφιέρωμα που κατάφερε να αποσπάσει την υψηλότερη διάκριση για ταινία τεκμηρίωσης στη χώρα της, ακριβώς γιατί αν και βαθιά προσωπικό, αποτελεί παράλληλα αδιάψευστο τεκμήριο του ότι ένας άνθρωπος με ένα όραμα και μία κονσόλα κάποτε αρκούσαν να αλλάξουν τον κόσμο. Θ.Κ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Reto Caduff, Stephan Plank
ΣΕΝΑΡΙΟ: Reto Caduff, Stephan Plank, Ziska Riemann
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Frank Griebe, Roman Schauerte
ΜΟΥΣΙΚΗ: Kraftwerk, Neu!, Cluster, Guru Guru, Harmonia
ΜΟΝΤΑΖ: Maxine Goedicke
ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ: Gianna Nannini, Annette Humpe, Conny Plank

RETO CADUFF - STEPHAN PLANK
Νικητής του Βραβείου Καλύτερου Γερμανικού Ντοκιμαντέρ 2018, για το «Conny Plank – The Potential of Noise», o Ελβετός Reto Caduff, 51, είναι βραβευμένος φωτογράφος, σκηνοθέτης, σχεδιαστής και εκδότης. Το φιλμ είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Στέφαν Πλανκ.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ (ΚΟΙΝΗ) 
2018 The Potential of Noise



        Δείτε επίσης στην κατηγορία: Μουσική & Φιλμ