Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Το Μάντσεστερ Χορεύει Ακόμη / Manchester Keeps On Dancing

Από την ηλεκτρονική σκηνή του Σικάγο στις απαρχές των 80s, μέχρι τις acid μέρες του θρυλικού κλαμπ Hacienda και την αναγωγή της house σε ποπ φαινόμενο, αυτό είναι το χρονικό ενός ολόκληρου μουσικού κινήματος όπως ξεπήδησε από τις βιομηχανικές ανάσες μιας πόλης. Οι Μάρσαλ Τζέφερσον, Καρλ Κρεγκ, Λοράν Γκαρνιέ, Τοντ Τέρι, Άντριου Γουέδερολ και πολλοί άλλοι, υπογράφουν το εγχειρίδιο που οφείλει να ακολουθήσει κάθε dj που σέβεται τον εαυτό του.


ΙΣΠΑΝΙΑ, ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ | 2017 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 90' | ΑΓΓΛΙΚΑ

Κάπου στα μέσα των 80's, η ηλεκτρονική σκηνή του Σικάγο προσγειώνεται στα decks του θρυλικού κλαμπ Hacienda για να γεννηθεί το φαινόμενο της house μουσικής. Ο Ισπανός DJ και σκηνοθέτης Χάβι Σενς ταξιδεύει στο Μάντσεστερ, έχοντας ως σημείο αναφοράς αυτή την εμβληματική στιγμή, αλλά και πρόθεση να ξεδιπλώσει ολόκληρη την ιστορία του ιδιώματος.

Αναλύει τις συνθήκες που ευνόησαν την εισβολή του στην Ευρώπη και την κυριαρχία του στα κλαμπ, ερευνώντας παράλληλα την αδιαμφισβήτητη επιρροή του στο σύγχρονο μουσικό στερέωμα. Φέρνει μπροστά από την κάμερα όλους τους πρωταγωνιστές του κινήματος, ενώ αξιοποιεί σπάνιο αρχειακό υλικό (μέρος του οποίου προέρχεται από την κάμερα του ίδιου του Τόνι Γουίλσον). Το αποτέλεσμα βλέπεται, ακούγεται (κι ενίοτε χορεύεται) σαν το απόλυτο house compilation που συγκεντρώθηκε ποτέ. Θ.Κ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Javi Senz
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Matthew Gathercole
ΜΟΥΣΙΚΗ: Ralph Lawson, Raul Santos
ΜΟΝΤΑΖ: Javi Senz
ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ: Carl Craig, Andrew Weatherall, DJ Heidi, Marshall Jefferson, Laurent Garnier, Colin Curtis, Mike Pickering, Greg Wilson, Dave Haslam, Luke Unabomber

JAVI SENZ
Ο Χάβι Σενς είναι σκηνοθέτης και παραγωγός της τηλεόρασης και φανατικός μουσικόφιλος. Γύρισε το ντοκιμαντέρ στον ελεύθερο χρόνο του, ενόσω δούλευε για τη Μάντσεστερ Σίτι. Εργάστηκε για 11 χρόνια στο MTV Ισπανίας.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2018 Manchester Keeps On Dancing



        Δείτε επίσης στην κατηγορία: Μουσική & Φιλμ