Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Σινεμά Αλληλεγγύης / Cinema of Compassion

Προβολή σε συνεργασία με το περιοδικό δρόμου Σχεδία και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Διεύθυνσης Παραστατικών Τεχνών & Κινηματογράφου του Υπουργείου Πολιτισμού και του ΕΚΚ που υλοποιήθηκε από τον Αντώνη Κόκκινο και τους συνεργάτες του, στα Σωφρονιστικά Ιδρύματα Κορυδαλλού. Ελεύθερη είσοδος. 


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΕΛΙΔΑΣ / THE STORY OF THE LAST PAGE

2019 | ΕΛΛΑΔΑ | 45΄

Στην τελευταία σελίδα του κάθε τεύχους φιλοξενείται η ιστορία ενός από τους πωλητές της. Αυτή η ιστορία, κάτι ανάμεσα σε βιογραφικό και ημερολόγιο, είναι γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο και αφηγείται μέσα σε 700 λέξεις μια ολόκληρη ζωή. Μια ζωή που θα μπορούσε να είναι του γείτονα, του συγγενή μας, δικιά μας. Το project είναι αυτές οι ιστορίες. Οι πωλητές της ΣΧΕΔΙΑΣ αφηγούνται τις ζωές τους – εκφωνώντας το κείμενο του περιοδικού – και κινηματογραφούν το παρόν τους.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Lefteris Filaktos

   

ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΙ / CHRISTINAKI

2018 | ΕΛΛΑΔΑ | 11΄

Ένας κρατούμενος μαθαίνει από τον συγκελίτη του ότι η γυναίκα του τον απατά. Αποφασίζει να αποδράσει για να την εκδικηθεί. Η απόδραση είναι επιτυχημένη, η πραγματικότητα όμως επιφυλάσσει εκπλήξεις.

ΣΕΝΑΡΙΟ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Christos Papathanasiou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Nikos Vasilopoulos
ΜΟΝΤΑΖ: Periklis Iliou
Τους ρόλους υποδύονται κρατούμενοι και σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Ο ΘΑΝΑΤΟΠΟΙΝΙΤΗΣ / DEATH ROW INMATE

2018 | ΕΛΛΑΔΑ | 18΄

Ένας θανατοποινίτης λίγο πριν την εκτέλεση του βρίσκει τον κρατούμενο στο διπλανό του κελί κρεμασμένο και στο πάτωμα μία κιμωλία. Η κιμωλία δίνει στον Θανατοποινίτη το ερέθισμα να μετατρέψει τους τοίχους του κελιού του σε ένα «τεφτέρι» που στην ουσία αποτελεί την διαθήκη του.

ΣΕΝΑΡΙΟ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Kostas Xidis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Nikos Vasilopoulos
ΜΟΝΤΑΖ: Periklis Iliou
Τους βασικούς ρόλους υποδύονται ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Παύλος Κοντογιαννίδης πλαισιωμένοι σε δεύτερους ρόλους από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κρατουμένους.



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειδικές Προβολές