Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Α’

Διάρκεια: 71'


Αναδιοργάνωση / Rearrangement
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 9’  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Emilios Avraam

Όταν ο Λεωνίδας επιδιώκει ένα συμβόλαιο ανακαίνισης σπιτιού, ανακαλύπτει σύντομα ότι η πιθανή του πελάτισσα είναι πολύ επίμονη στο να γίνονται τα πράγματα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της.

Τζένη και Γιάννης / Jenny and John
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 13’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Nikoleta Leousi

Η Τζένη είναι 29 και ο Γιάννης 14. Τους βρίσκουμε στο δρόμο για ένα πανηγύρι, στη μέση του πουθενά, μέχρι που μια παράκαμψη της Τζένης τους βγάζει από την πορεία τους και ανατρέπει τις ισορροπίες. Μια ιστορία δρόμου και ενηλικίωσης με φόντο τα προάστια της Αθήνας.

Cedar Wolf
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 13’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Sofia Georgovassili

 
Ο Ζοχέρ, ένας 14χρονος Αφγανός έφηβος, αναπολεί τους παππούδες του και το χωριό που μεγάλωσε, ενώ τριγυρίζει στους δρόμους της Αθήνας. Παράλληλα, η ζωή του φωτίζεται, μετά τη σχέση που αναπτύσσει μ’ έναν ηλικιωμένο ξυλουργό και τον γιό του.

Φυγή / Fugue
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 17’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Laura Neri

 
Η Ρένα αναρρώνει σε νοσοκομείο. Ο Μανώλης θέλει να τον αφήσουν να δει τη μαμά του στο απέναντι δωμάτιο. Όσο τον αφήνουν μόνο, το παιδί πλησιάζει την απόμακρη Ρένα. Σιγά σιγά αναπτύσσουν μία σχέση που θα τους δώσει κουράγιο και που δεν ήξεραν ότι είχαν ανάγκη.

Draw with Me
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 19’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Constantine Venetopoulos

 
Το ταξίδι ενηλικίωσης ενός νεαρού ατόμου που αυτοπροσδιορίζεται ως τρανς και το πώς η τέχνη του έγινε η διέξοδος για την αυτοέκφρασή του.



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό