Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Ε’

Διάρκεια: 78'


Βίαιη Εξίσωση  / Violent Equation
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 5’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Antonis Doussias

 
Σε έναν πολύχρωμο εξπρεσιονιστικό κόσμο, κάποιες μορφές αρχίζουν μια εξελικτική πορεία προς την τελειότητα. Κάποιες άλλες τις αντιμετωπίζουν με φόβο και τις καταστρέφουν. Κατόπιν, στρέφονται εναντίον όποιου τολμά να είναι διαφορετικός. Η λατρεία της άγνοιας και το ευαγγέλιο του φθόνου κυριαρχούν.
 

Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς / The Distance Between Us and the Sky
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 9’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Vasilis Kekatos

 
Νύχτα, παλιά Εθνική Οδός. Σ’ ένα ξεχασμένο βενζινάδικο δυο άγνωστοι συναντιούνται για πρώτη φορά. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50€. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.
 

Sad Girl Weekend
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 15’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Dimitris Tsakaleas, Lida Vartzioti

 
Ένα τελευταίο Σαββατοκύριακο τριών κολλητών φίλων, από τις οποίες οι δύο θα φύγουν για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Σύντομα συνειδητοποιούν ότι τα «αντίο» είναι δύσκολα να ειπωθούν.
 

Στο Δωμάτιο / In the Room
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 14’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Yeorgia M. Sotirchou

 
Όταν λείπει ο Θεός, κάποιος πρέπει να πάρει τη θέση του. Μέσα σε ένα σύγχρονο αστικό περιβάλλον, οι τρεις εμπλεκόμενοι χαρακτήρες, ένας ηλικιωμένος άνδρας, η νεαρή γυναίκα που τον φροντίζει, και η άνεργη μεσήλικη κόρη του, παλεύουν με τη συνείδηση και τις πεποιθήσεις τους ενώ καλούνται να θέσουν τα όρια μεταξύ ηθικής και ελευθερίας.
 

INDEX
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 12’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Nicolas Kolovos

 
Η βάρκα που θα μεταφέρει την οικογένεια του Ντάνα στην Ευρώπη είναι έτοιμη να ξεκινήσει, αλλά ο γιός του ο Άλαν αρνείται να αφήσει το φορτηγό. Ο Ντάνα βλέπει πως ο Άλαν έχει σφηνώσει το δάχτυλό του στην καρότσα του φορτηγού. Πανικός κυριεύει τον Ντάνα και η απόγνωση κορυφώνεται καθώς έρχεται αντιμέτωπος με μια τρομακτική απόφαση.
 

Καρτ Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου / Postcards from the End of the World
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 23’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Konstantinos Antonopoulos

 
Παγιδευμένοι στη δυσλειτουργία των οικογενειακών τους διακοπών, το τελευταίο πράγμα που η Δήμητρα, ο Δημήτρης και οι δύο μικρές τους κόρες θα περίμεναν να αντιμετωπίσουν είναι το απρόσμενο τέλος του κόσμου.                
 

 



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό