Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤ’

Διάρκεια: 83'


Ο Δίκαιος / The Righteous
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 7’  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Christos Pitharas

 
Ο Μιχάλης συνειδητοποιεί μες το ντους ότι έχει ξεχάσει τη πετσέτα απλωμένη στο μπαλκόνι. Βγαίνοντας να τη πάρει, βλέπει μεσημεριάτικα έναν άντρα να ουρεί στο τοίχο της απέναντι πολυκατοικίας. Τσαντισμένος, αποφασίζει να τον βάλει στη θέση του.        
 

Γιος / Son
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 10’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Kostas Tataroglou

Στη σύγχρονη ελληνική επαρχία, αφού θάψει τον πατέρα του, ένας νεαρός άντρας αφήνει τη μητέρα και το πατρικό του σπίτι, προς αναζήτηση εργασίας.     
 

Wax and Feathers
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 15’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Marios Lizides

 
Ένα ευαίσθητο κολάζ προσωπικών στοχασμών, λεπτομερών παρατηρήσεων και κατακερματισμένων αναμνήσεων που διεξάγει έναν φανταστικό διάλογο σχετικά με το πώς λειτουργεί η μνήμη και την διάπλαση ταυτότητας ενός πατέρα που πέθανε πριν από τριάντα χρόνια.    
 

Τα Καναρίνια / The Canaries
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 17’  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Yorgos Kyvernitis

 
Η Πετρίνα και ο Στάθης ήταν ερωτευμένοι από μικροί. Οι δρόμοι τους όμως, χώρισαν και ο καθένας ακολούθησε τη δική του πορεία. Απέκτησαν παιδιά και εγγόνια και έφτιαξαν τις οικογένειές τους. Αρκετά χρόνια μετά, όταν πια είχαν μείνει μόνοι, συναντήθηκαν ξανά και παντρεύτηκαν για να γεράσουν μαζί. Σήμερα, 85 χρονών, ζουν σε ένα σπίτι στη Σύρο μαζί με τα καναρίνια τους.
 

Chopper
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 10’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Giorgos Kapsanakis

 
H Άντζι, μη μπορώντας να δεχτεί ότι θα στείλουν στο γηροκομείο τον (κάποτε μηχανόβιο) παππού της για να περάσει εκεί τις τελευταίες του ημέρες, κλειδώνεται στο δωμάτιο μαζί του και προβαίνει σε μια τελευταία πράξη αγάπης.
 

Μέσα μου Βλέπω Μονάχα Θάλασσα / I Only See in Me the Sea
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 24’  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Yorgos Kyvernitis, Nefeli Oikonomou Pantzou, Maria Sidiropoulou, Alexis Chatzigiannis

 
Πλήξη, φυγή, θάλασσα, πόλη και ελεύθερος χρόνος. Ο Βαγγέλης Γερμανός μας παρασέρνει σε μία καλοκαιρινή περιπέτεια γεμάτη χρώματα και ήχους στην πόλη και στη θάλασσα.
 

 



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό