Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Γουρούνι / The Pig

Ο κεντρικός μας χαρακτήρας συστήνεται με την πλάτη στην κάμερα. Με το κεφάλι χαμηλωμένο, τρέχει να γλιτώσει. Το υπέρβαρο σώμα του κρύβεται σε σκοτεινούς διαδρόμους. Και το ψευδώνυμο που του φόρεσαν οι συμμαθητές του: «Γουρούνι». Νταρντενικής αισθητικής προσωπογραφία του εκφοβισμού, τρομερά κοντά και εκκωφαντικά παραπλήσια στο τέρας που θεριεύει μπροστά στο μίσος για το διαφορετικό. Προλογίζει η ψυχολόγος, παιδοψυχολόγος και συγγραφέας Αλεξάνδρα Καππάτου. Είσοδος Ελεύθερη


ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ , ΡΟΥΜΑΝΙΑ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 96΄ | ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ

Τον κεντρικό χαρακτήρα θα τον μάθουμε με πλάτη στην κάμερα. Με το κεφάλι χαμηλωμένο. Με το παχύσαρκο σώμα να κρύβεται σε τοίχους και σκοτεινούς διαδρόμους. Θα τον μάθουμε βλέποντάς τον να τρέχει να γλιτώσει, να σκουπίζει τα αίματα από την μύτη του που ανοίγει κάθε τόσο. Θα τον μάθουμε κι από το «όνομα» που του έχουν δώσει οι συμμαθητές του: «Γουρούνι».

Νταρντενικής αισθητικής προσωπογραφία του εκφοβισμού στην Βουλγαρία, τρομερά κοντά κι εκκωφαντικά παραπλήσια. Ο εκφοβισμός είναι η έκφραση της παιδικής σκληρότητας. Είναι όμως και η τρισδιάστατη, οδυνηρή απεικόνιση μιας κοινωνίας ηθικά αποσαθρωμένης, πνευματικά μηδαμινής και ανθρώπινα εξοντωμένης. Οι ατελείωτες μορφές του εκτείνονται στα απέραντα όρια της εκτονωτικής τάσης για μίσος του διαφορετικού. Βαρύ σινεμά, με όλα τα σημάδια βίας πάνω στην υπόσταση ενός «χοντρού παιδιού» που πρέπει να τρέμεις ως κοινωνία τις συνέπειες της ανευθυνότητάς σου πάνω του. Η.Δ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Dragomir Sholev
ΣΕΝΑΡΙΟ: Dragomir Sholev, Martin Iliev
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Georgi Andreev
ΜΟΝΤΑΖ:  Vesela Vidolova, Dragomir Sholev
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Rumen Georgiev, Matthieu Goranov, Andrea Zahariev, Radena Valkanova, Pavel Poppandov, Jana Rasheva

ΝΤΡΑΓΚΟΜΙΡ ΣΟΛΕΦ 
Σκηνοθέτης, γεννημένος στην Βουλγαρία το 1977. Αποφοίτησε από την Εθνική Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογράφου της χώρας. Διετέλεσε βοηθός σκηνοθέτη κι έχει ολοκληρώσει περισσότερα από 150 διαφημιστικά και βιντεοκλίπ. «Το Γουρούνι» είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του μετά το πολυβραβευμένο ντεμπούτο του, «Shelter» (2010).

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ 
2018 The Pig
2010 Shelter



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτη Ώρα Σινεμά: Κινηματογράφος και Εκπαίδευση