Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Χωρίς Ψεγάδι / Flawless

Τρεις 17χρονες είναι διατεθειμένες να φτάσουν στα άκρα προκειμένου να εναρμονιστούν με τα αδυσώπητα πρότυπα ομορφιάς που επιβάλλει ο σχολικός περίγυρος. Μία όμως εξ αυτών έχει επιπλέον να διαχειριστεί το μυστικό πως έχει γεννηθεί αγόρι. Μια ανάλαφρη νεανική κομεντί παίρνει διαστάσεις θρίλερ καθώς η εύθραυστη διαφορετικότητα συγκρούεται με την κουλτούρα ακραίου ανταγωνισμού που ανθεί στην κοινωνία του Ισραήλ. Προλογίζει η Υπεύθυνη Ανάπτυξης Κοινότητας της Colour Youth, Μαρία Jack Σακκιώτη. Είσοδος ελεύθερη


ΙΣΡΑΗΛ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 97΄ | ΑΓΓΛΙΚΑ, ΕΒΡΑΪΚΑ

Η, όχι τυχαίου ονόματος, Ίντεν, είναι μια εσωστρεφής trans μαθήτρια σ’ ένα σχολείο της Ιερουσαλήμ. Το μυστικό της δεν το αποκαλύπτει ούτε στον πιο στενό κύκλο των φιλενάδων της. Όταν όμως μπλέξει μαζί τους σ’ ένα κύκλωμα εμπορίας οργάνων που ζητάει ένα νεφρό για καθεμιά από τις κοπέλες, που θέλουν να κάνουν πλαστικές στήθους εν όψει σχολικού χορού, η κατάσταση περιπλέκεται.

Ορισμός διακριτικού χειρισμού ευαίσθητου θέματος, η ταινία των Ταλ Γκράνιτ και Σάρον Μέιμον δεν αρκείται στο προφανές της πλεονέκτημα αλλά επεκτείνεται στην καταγγελία του επισφαλούς διαδικτυακού κόσμου και, ακόμα πιο πολύ, στην εύρεση της λεπτής γραμμής που χωρίζει την εφηβική ευαισθησία από την «ενήλικη» εκμετάλλευση. Προσθέτεις και την καταγραφή της χαώδους αμοραλιστικής συνέπειας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και παίρνεις ένα φιλμ ενηλικίωσης σφραγισμένο με το πνεύμα της δύσκολης εποχής μας. Η.Δ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Sharon Maymon, Tal Granit
ΣΕΝΑΡΙΟ: Sharon Maymon, Tal Granit
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Giora Bejach
ΜΟΥΣΙΚΗ: Ivri Lider
ΜΟΝΤΑΖ: Einat Glaser Zarhin
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Stav Strashko, Netsanet Zenaneh Mekonnen, Noam Lugasy

ΤΑΛ ΓΚΡΑΝΙΤ & ΣΑΡΟΝ ΜΕΙΜΟΝ
Δημιουργικό ντουέτο που έχει ξεκινήσει από το 2006 και το εκθειασμένο «Mortgage». Η 50χρονη Γκράνιτ είναι γεννημένη στο Τελ Αβίβ και απόφοιτη της Σχολής Κινηματογράφου «Σαμ Σπίγκελ» και ο, επίσης Ισραηλινός, 46χρονος Μέιμον απόφοιτος του Camera Obscura Κολλεγίου του Τελ Αβίβ. Μαζί έχουν γυρίσει δύο μικρού μήκους ταινίες και αυτή είναι η δεύτερη τους μεγάλου μήκους.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ (ΚΟΙΝΗ)
2018 Flawless
2014 The Farewell Party



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτη Ώρα Σινεμά: Κινηματογράφος και Εκπαίδευση