Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Μια Λαμπρότερη Καλοκαιρινή Μέρα / A Brighter Summer Day

22/09/19, 20:00, IDEAL

Στις αρχές των 60s, ένα επαναστατημένο αγόρι μεγαλώνει εν μέσω μεγάλων κοινωνικών αναταραχών ερωτευμένο με ένα κορίτσι, μπλεγμένο με βίαιες συμμορίες, συνεπαρμένο από την αμερικανική κουλτούρα και ανήμπορο να αντιδράσει απέναντι στους μηχανισμούς ενός ακατανόητου κόσμου. Σταθμός του σύγχρονου σινεμά, ένα θαυμαστό magnum opus πάνω στο μοιραίο ραντεβού του ανθρώπου με την Ιστορία, το οποίο 5000 περίπου κριτικοί από όλο τον πλανήτη τοποθέτησαν ανάμεσα στις εκατό καλύτερες ταινίες που έγιναν ποτέ. Προβολή σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.

ΤΑΪΒΑΝ | 1991 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 237' | ΜΑΝΔΑΡΙΝΙΚΑ, ΤΑΪΒΑΝΕΖΙΚΑ

Τρία χρόνια χρειάστηκε ο Έντουαρντ Γιανγκ για να πραγματοποιήσει αυτό τον αξεπέραστο σταθμό για το σινεμά της Ταϊβάν και του κόσμου ολόκληρου. Και τέσσερεις απίστευτες ώρες για να ταξιδέψει το κοινό στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και στην ιστορία ενός επαναστατημένου αγοριού που μεγαλώνει στο μέσο μεγάλων κοινωνικών αναταραχών ερωτευμένος με ένα κορίτσι, μπλεγμένος με βίαιες συνοικιακές συμμορίες, συνεπαρμένος από τον Έλβις Πρίσλεϊ και την αμερικανική κουλτούρα και ανήμπορος να αντιδράσει απέναντι στους μηχανισμούς ενός κόσμου τον οποίο δεν μπορεί να κατανοήσει.

Με εκπληκτικό έλεγχο της αφήγησης και των τεχνικών μέσων, όραμα και φιλοδοξία τα οποία εξαργυρώνονται πλήρως, ο Γιανγκ γίνεται αρχιτέκτονας ενός θαυμαστού magnum opus πάνω στο μοιραίο ραντεβού του ανθρώπου με την Ιστορία το οποίο 5000 περίπου κριτικοί από όλο τον πλανήτη τοποθέτησαν ανάμεσα στις εκατό καλύτερες ταινίες που έγιναν ποτέ. Λ.Κ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Edward Yang
ΣΕΝΑΡΙΟ: Hung Hung, Lai Ming-tang, Edward Yang, Alex Yang
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Chang Hui-kung, Li Long-yu
ΜΟΝΤΑΖ: Bowen Chen
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Chang Chen, Lisa Yang, Chang Kuo-Chu, Elaine Jin, Wang Chuan, Chang Han



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2019-09-08 16:00:09