Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ριχάρδος ο 3ος / Richard III

Ο Ιαν ΜακΚέλεν παραδίδει μαθήματα υποκριτικής στην εκμοντερνισμένη, εντυπωσιακή σκηνογραφικά και ανορθόδοξη διασκευή του βίαιου σαιξπηρικού έργου. Αξιοι συμπαραστάτες του, οι Ανετ Μπένινγκ, Τζιμ Μπρόουντμπεντ και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ συμπληρώνουν το καστ και χαρίζουν τη λάμψη τους στον ίσως πιο ξεχωριστό Ριχάρδο που καταγράφηκε ποτέ στο σελιλόιντ. Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Shakespeare in the City» / Είσοδος ελεύθερη

RICHARDIII

Έχοντας ερμηνεύσει με θριαμβευτική επιτυχία τον Ριχάρδο τον 3ο στο Εθνικό Θέατρο της Μ. Βρετανίας, ο Ίαν ΜακΚέλεν μπορεί να υπερηφανεύεται ότι υπήρξε ο ιθύνων νους πίσω από τον πολυπόθητο εκσυγχρονισμό του κλασσικού σεξπιρικού θεατρικού και στην μεγάλη οθόνη.

Το 1995, σε συνεργασία με τον Ρίτσαρντ Λονκρέιν που σκηνοθέτησε το φιλμ, διασκευάζει αρχικά το αυθεντικό κείμενο και στην συνέχεια καθηλώνει τους θεατές, κρατώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο μιας φρέσκιας και γεμάτης διαχρονικούς συμβολισμούς μεταφοράς που κλείνει συνεχώς το μάτι στην πιο οδυνηρή περίοδο της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας. Άξιοι συμπαραστάτες του, η Ανετ Μπένιγκ, ο Τζιμ Μπρόουντμπεντ και ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ συμπληρώνουν το καστ και χαρίζουν την λάμψη τους στον -ίσως- πιο ξεχωριστό Ριχάρδο που καταγράφηκε ποτέ στο σελιλόιντ. Κ. Θ.

Σκηνοθεσία: Richard Loncraine
Σενάριο: Ian McKellen, Richard Lonkraine
Φωτογραφία: Peter Bizou
Μουσική: Trevor Jones
Μοντάζ: Paul Green
Ηθοποιοί: Ian McKellen, Annette Bening, Jim Broadbent

ΗΠΑ, Ην. Βασίλειο | 1995 | Εγχρωμο | DCP | 104’ | Αγγλικά



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειδικές Προβολές

        ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ / ASSASSINS

        ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ / ASSASSINS

        24/9/2020, 22:15, ΤΡΙΑΝΟΝ
        30/9/2020, 22:00, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

        CRASH

        CRASH

        3/10/2020, 23:00, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΕΙΟΥ