Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Το Φάντασμα του Πίτερ Σέλερς / The Ghost of Peter Sellers

Καλώς ορίσατε στα παρασκήνια του «Ghost in the Noonday Sun», μιας πειρατικής κωμωδίας του ‘70 που εξελίχθηκε στο απόλυτο χολιγουντιανό ναυάγιο. Βασικός υπεύθυνος για ένα από τα πιο εφιαλτικά γυρίσματα που έγιναν ποτέ, δεν ήταν άλλος από τον Πίτερ Σέλερς. Τέσσερεις δεκαετίες μετά, ο σκηνοθέτης του καταραμένου φιλμ διηγείται όσα συνέβησαν σε μια προσπάθεια να συμφιλιωθεί με αυτό που ο ίδιος περιέγραψε ως «την χειρότερη καταστροφή της ζωής μου». Παρουσία του σκηνοθέτη και του παραγωγού Πολ Ιακώβου (στην προβολή της 25/9)


ΚΥΠΡΟΣ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 93' | ΑΓΓΛΙΚΑ

Ένα χρόνο μετά το «Ruling Class» (μάλλον την κορυφαία στιγμή της καριέρας του), ο Πίτερ Μέντακ αναλαμβάνει, κατόπιν παραίνεσης του Σέλερς, ακόμη μία εκκεντρική κωμωδία. Το «Ghost in the Noonday Sun» (θα) ήταν μια περιπέτεια με πειρατές γυρισμένη στην Κύπρο και στην ανοιχτή θάλασσα της Μεσογείου. Μόνο που το πειρατικό έπεσε στα βράχια την πρώτη μέρα των γυρισμάτων και ο Σέλερς, επηρεασμένος από τον πρόσφατο χωρισμό του από τη Λάιζα Μινέλι, έγινε ένα ασταθέστατο φορτίο νιτρογλυκερίνης στα αμπάρια του, ικανό να τινάξει τα πάντα στον αέρα με την αφόρητα εριστική συμπεριφορά του.

Με μπρίο κι αφοπλιστική ειλικρίνεια, ο Mέντακ αφηγείται τα περιστατικά που οδήγησαν τελικά στο κινηματογραφικό ναυάγιο. Παράλληλα, η σχέση αγάπη και μίσους μεταξύ πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη ζωγραφίζει με τα πλέον ζωηρά χρώματα ένα λιγότερο γνωστό πορτρέτο του σπουδαίου κωμικού. Θ.Κ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Peter Medak
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Christopher Sharman
ΜΟΥΣΙΚΗ: Jack Ketch
ΜΟΝΤΑΖ: Joby Gee, David Hands
ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ: Peter Sellers, Spike Milligan, Peter Medak, Robert Wagner, Peter Boyle, Anthony Franciosa

PETER MEDAK
Ο 81χρονος Μέντακ γεννήθηκε στη Βουδαπέστη. Η ταινία του The Ruling Class ήταν υποψήφια για Όσκαρ. Έχει σκηνοθετήσει πολλές μίνι σειρές, ταινίες, όπερες και θεατρικές παραγωγές στα 50 χρόνια της καριέρας του.



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειδικές Προβολές

        ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ / ASSASSINS

        ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ / ASSASSINS

        24/9/2020, 22:15, ΤΡΙΑΝΟΝ
        30/9/2020, 22:00, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

        CRASH

        CRASH

        3/10/2020, 23:00, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΕΙΟΥ