Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Χορογραφώντας την Ηχώ / Crafting an Echo

Τι συμβαίνει όταν η φημισμένη Σχολή της Μάρθα Γκράχαμ αναθέτει στον αιρετικό Έλληνα χορογράφο Αντώνη Φωνιαδάκη το φιλόδοξο ανέβασμα της ιστορίας του Νάρκισσου, φέρνοντας σε σύγκρουση δυο διαφορετικές φιλοσοφίες; Το ντοκιμαντέρ του Μάρκο Γουίλιαμς καταγράφει μια καλλιτεχνική ομάδα μπροστά στις δοκιμασίες και αγωνίες της μεγάλης δημιουργίας.


ΗΠΑ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 63΄ | ΑΓΓΛΙΚΑ

Ο σπουδαίος Έλληνας χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης και οι πρόβες του με την θρυλική Σχολή της Μάρθα Γκράχαμ για το ανέβασμα της ιστορίας του Νάρκισσου που έσβησε στην κοίτη μιας λίμνης αυτοθαυμαζόμενος ενώ η Ηχώ, που ήταν ερωτευμένη μαζί του, δεν κατάφερε παρά να μείνει το σπάραγμα του ήχου του ατελέσφορου έρωτά της. Τριάντα μέρες απέναντι σε τέλειους χορευτές που πρέπει όμως να «ξεκολλήσουν» από το εγχάρακτο στυλ το οποίο καθιέρωσε η εμβληματική χορογράφος για να ενδώσουν στην μεταμοντέρνα, ρέουσα χορογραφία του Φωνιαδάκη.

Με άμεσο, δημοσιογραφικό, ρητό ύφος, το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του Μάρκο Γουίλιαμς παρακολουθεί τον πόνο της αφοσίωσης στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, υπερίπταται των δυσκολιών αποτίναξης της βαριάς σφραγίδας του παρελθόντος, μεριμνά για την αγωνία του δημιουργού, αποφεύγει κάθε κουτσομπολιό μυθοπλασίας και αποκαλύπτει την μυστική οδό της ποίησης μέσα από την, σχεδόν βάρβαρη, εργατικότητα, το πάθος και την αυστηρή ελευθερία της μεγάλης χάρης του Χορού. Η.Δ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Marco Williams
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Micheal Crommett, Christian Mortensen, Rowena Potts, Marco Williams
ΜΟΝΤΑΖ: Kris Liem

ΜΑΡΚΟ ΓΟΥΛΙΑΜΣ
Βραβευμένος ντοκιμαντερίστας και καθηγητής κινηματογραφικής παραγωγής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ο 63χρονος σκηνοθέτης έχει υπάρξει τρις υποψήφιος για βραβείο στο Σάντανς. Απόφοιτος του Χάρβαρντ και του UCLA, ο Γουίλιαμς έχει στο ενεργητικό του συμμετοχή στην τιμημένη με Έμμι σειρά «Ten
Days That Unexpectedly Changed America» με το «Freedom Summer».

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ 
2018 Crafting an Echo



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειδικές Προβολές

        ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ / ASSASSINS

        ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ / ASSASSINS

        24/9/2020, 22:15, ΤΡΙΑΝΟΝ
        30/9/2020, 22:00, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

        CRASH

        CRASH

        3/10/2020, 23:00, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΕΙΟΥ