Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

ΕΠΤΑ ΛΕΠΤΑ ΨΥΧΗΣ / SEVEN MINUTES OF SOUL

Στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν το 1896 στην Αθήνα, ο Σπύρος Λούης σημειώνει ένα από τα πιο θρυλικά κατορθώματα στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού, τερματίζοντας πρώτος στον επίσημο αγώνα του Μαραθωνίου. Πώς όμως ένας άσημος νεροκουβαλητής από το Μαρούσι, χωρίς προηγούμενη συμμετοχή σε κάποιον αθλητικό αγώνα, πέτυχε ένα τέτοιο ασύλληπτο ρεκόρ; Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την προσπάθεια του Πάνου Βλάχου να διερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στο κατόρθωμα του Σπύρου Λούη, να δοκιμάσει τον ίδιο του τον εαυτό σε αυτές, αλλά και να ρίξει φως στον πιο αμφιλεγόμενο Μαραθώνιο μέχρι σήμερα. Παρουσία συντελεστών.


ΕΛΛΑΔΑ | 2020 | ΕΓΧΡΩΜΟ & ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ | DCP | 75' | ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ

Στους πρώτους μοντέρνους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 στην Αθήνα, σημειώθηκε ένα από τα πιο θρυλικά κατορθώματα στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο Σπύρος Λούης βγήκε νικητής του πρώτου επίσημου αγώνα Μαραθωνίου, αφήνοντας τους πάντες άφωνους και προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού, εντός και εκτός Ελλάδας. Πώς όμως ένας άσημος νερουλάς από το Μαρούσι, που δεν είχε ποτέ ξανά συμμετάσχει σε κάποιον αθλητικό αγώνα, πέτυχε ένα τέτοιο ασύλληπτο ρεκόρ; Το ντοκιμαντέρ «Επτά Λεπτά Ψυχής» ακολουθεί την προσπάθεια του Πάνου Βλάχου να διερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στο κατόρθωμα του Σπύρου Λούη, να δοκιμάσει τον ίδιο του τον εαυτό σε αυτές, αλλά και να ρίξει φως στον πιο αμφιλεγόμενο Μαραθώνιο μέχρι σήμερα.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Panos Vlachos
ΣΕΝΑΡΙΟ: Panos Vlachos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Panos Manolitsis, Dimitris Maniatis
ΜΟΥΣΙΚΗ: Kostas Christidis
ΜΟΝΤΑΖ: Dimitris Maris

ΠΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Ο Πάνος Βλάχος είναι ηθοποιός και τραγουδοποιός. Έχει συνεργαστεί με τους Δ. Μαυρίκιο, Ν. Καραθάνο, Γ. Κακλέα, κ.ά. Ως «Mistero Buffo» περιόδευσε σε 3 ηπείρους. Έχει πρωταγωνιστήσει στην ελληνική και αμερικανική τηλεόραση («Days of Οur Lives», «Psycho Yoga Instructor», «Selena»). Είναι παθιασμένος δρομέας. Στο «Εφτά Λεπτά Ψυχή» πραγματοποιεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2020 Seven Minutes of Soul



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειδικές Προβολές - Ελληνικές Πρεμιέρες

        Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΩΡΑ ΝΤΟΥΡΑΝΤ / IN THE STRANGE PURSUIT OF LAURA DURAND

        Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΩΡΑ ΝΤΟΥΡΑΝΤ / IN THE STRANGE PURSUIT OF LAURA DURAND

        26/9/2020, 19:30, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΕΙΟΥ
        2/10/2020, 19:30, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

        NO HEROES

        NO HEROES

        28/9/2020, 19:45, ΤΡΙΑΝΟΝ

        ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ / CANTO SI TÚ CANTAS

        ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ / CANTO SI TÚ CANTAS

        2/10/2020, 19:15, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΕΙΟΥ