Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΩΡΑ ΝΤΟΥΡΑΝΤ / IN THE STRANGE PURSUIT OF LAURA DURAND

Ο Αντώνης (Μάκης Παπαδημητρίου) και ο Χρήστος (Μιχάλης Σαράντης) είναι δύο άνεργοι φίλοι που συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Εκτός από το σπίτι, οι δυο τους μοιράζονται και έναν πλατωνικό έρωτα για τη Λώρα Ντουράντ (Άννα Καλαϊτζίδου), μια μυθική πορνοστάρ των 90s, τα ίχνη της οποίας έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, αποφασίζουν να δοκιμάσουν την τύχη τους και ξεκινούν προς αναζήτηση της Λώρα, σε μια ροκ εν ρολ Οδύσσεια (με Λωτοφάγους, Κύκλωπες και Πηνελόπες) όπου τα κινηματογραφικά κλισέ σταδιακά παρεμβαίνουν μέχρι, εν τέλει, να γίνουν οι πρωταγωνιστές της ιστορίας.Απολαυστικοί σε δεύτερους ρόλους οι Αλέξανδρος Λογοθέτης, Δάνης Κατρανίδης και Υβόννη Μαλτέζου.


ΕΛΛΑΔΑ | 2019 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 98' | ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Δύο φίλοι συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Άνεργοι και πλήρως αποκομμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο, ζουν όπως μπορούν, είτε με τα ελάχιστα έσοδα από τις μικροδουλειές που κάνουν, είτε με τα χρήματα από το ταμείο ανεργίας. Τους ενώνει ο κοινός, πλατωνικός έρωτας για τη Λώρα Ντουράντ, μια μυθική πορνοστάρ της δεκαετίας του ’90, τα ίχνη της οποίας έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, οι φίλοι αποφασίζουν να πάνε κόντρα στην τύχη τους ξεκινώντας την αναζήτηση της Λώρα.

Έτσι μπαίνουν σε μια fully-fledged ροκ εν ρολ Οδύσσεια (με Λωτοφάγους, Κύκλωπες και Πηνελόπες) όπου τα κινηματογραφικά κλισέ σταδιακά παρεμβαίνουν μέχρι εντέλει να γίνουν οι πρωταγωνιστές της ιστορίας.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Dimitris Bavellas
ΣΕΝΑΡΙΟ: Dimitris Bavellas in cooperation with Katerina Kleitsioti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ramon Malapetsas
ΜΟΥΣΙΚΗ: George Boussounis | Επιπλέον Τραγούδια: ΜΠΑΡΑΖ, Rebetistas, AMP Outernational, Tareq, Jason Leontidis, Wasted Utd., Jaxon L. Swain, Pericles Harvas
ΜΟΝΤΑΖ: Giorgos Georgopoulos
​ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Makis Papadimitriou, Mihalis Sarantis, Anna Kalaitzidou, Danis Katranidis, Yvonni Maltezou, Alexandros Logothetis

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΒΕΛΛΑΣ
Γεννήθηκε στον Νέο Κόσμο. Σπούδασε κινηματογράφο σε Ελλάδα και Αγγλία. Έχει σκηνοθετήσει βιντεοκλίπ, ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες. Αυτή είναι η δεύτερη ταινία του, που έκανε Παγκόσμια Πρεμιέρα στο Tallinn Black Nights Film Festival και προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγιεβο.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2019 In the Strange Pursuit of Laura Durand
2013 Runaway Day



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειδικές Προβολές - Ελληνικές Πρεμιέρες

        ΕΠΤΑ ΛΕΠΤΑ ΨΥΧΗΣ / SEVEN MINUTES OF SOUL

        ΕΠΤΑ ΛΕΠΤΑ ΨΥΧΗΣ / SEVEN MINUTES OF SOUL

        25/9/2020, 19:45, ΡΙΒΙΕΡΑ

        NO HEROES

        NO HEROES

        28/9/2020, 19:45, ΤΡΙΑΝΟΝ

        ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ / CANTO SI TÚ CANTAS

        ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ / CANTO SI TÚ CANTAS

        2/10/2020, 19:15, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΕΙΟΥ