Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ / THE FOURTH CHARACTER

Ο κύριος Παύλος διασχίζει την πόλη και αναλογίζεται το παρελθόν και όσα θα άλλαζε. Η Τίνα περιπλανιέται στους δρόμους και αναστοχάζεται το τηλεφώνημα που της καθόρισε τη ζωή. Ο νεαρός Παύλος μαζεύει σκουπίδια και ψέλνει, έχοντας βρει το νόημα της ύπαρξης στο Θεό. Μία πόλη που δέχεται τις ιστορίες των κατοίκων της και τις καθρεφτίζει στις όψεις της, σε ένα ντοκιμαντέρ εξομολογήσεων για την απώλεια, την ενοχή και την αναζήτηση της προσωπικής λύτρωσης. Παρουσία συντελεστών.


ΕΛΛΑΔΑ | 2020 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 85' | ΕΛΛΗΝΙΚΑ 

Ο κ. Παύλος διασχίζει την πόλη με το λεωφορείο και αναλογίζεται τη ζωή του και τι θα άλλαζε. Η Τίνα περιπλανιέται στους δρόμους και αναστοχάζεται το τηλεφώνημα που της την καθόρισε. Ο νεαρός Παύλος μαζεύει σκουπίδια και ψέλνει έχοντας βρει το νόημα στον Θεό. Μία πόλη που δέχεται τις ιστορίες των κατοίκων της και τις καθρεφτίζει στις όψεις της.

Ένα ντοκιμαντέρ εξομολογήσεων για την απώλεια, την ενοχή, την πίστη και την αναζήτηση της λύτρωσης, ο «Τέταρτος Χαρακτήρας» ακολουθεί τις διαδρομές των τριών ηρώων μέσα στο αστικό τοπίο και φανερώνει τη σύνδεση του χρόνου με το ανθρώπινο βίωμα και την πόλη. Η ταινία παρατηρεί τις καθημερινές τελετουργίες των χαρακτήρων ενώ ακούγονται οι ιστορίες τους που διαπλέκονται με τους ήχους της Αθήνας.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Katerina Patroni
ΣΕΝΑΡΙΟ: Katerina Patroni
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Dimitris Kordelas
ΜΟΝΤΑΖ: Evgenia Papageorgiou

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΩΝΗ
Σπoύδασε Σκηνοθεσία στην «Σχολή Kινηματογράφου Ευγενίας Χατζίκου» στην Αθήνα, στο «The London International Film School» και στο «National Film and Television School» της Αγγλίας. Τα ντοκιμαντέρ της έχουν ταξιδέψει σε πολυάριθμα φεστιβάλ.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ 
2020
The Fourth Character
2014 The Art of Crisis
2009 Meetings with Kiki Dimoula
2008 The Third Takis
2003 Men at Sea



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικά Ντοκιμαντέρ