Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Β' Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

Διάρκεια: 86'

02

RRACCOON
Διάρκεια / Duration: 16’ Σκηνοθεσία / Director: Michalis Aristomenopoulos

Ένας νέος, άστεγος άντρας με το όνομα Ρόκι Ρακούν συναντά τη Νάνσι, μία 30άρα που του αλλάζει τη ζωή. Μία ωδή στην ομορφιά των ανθρώπων και των πραγμάτων, όπως διαγράφεται στις καθημερινές αλλά και στις άσχημες πλευρές μίας πόλης που φθίνει. Ένα παραμύθι ελπίδας και πάθους σε ένα αστικό περιβάλλον του 21ου αιώνα.

Γρατζουνίτσες / Scratches
Διάρκεια / Duration: 11’ Σκηνοθεσία / Director: Konstantinos Kalogridis

Ο Παναγιώτης είναι μπράβος και εγκαταλείπει την δουλειά του, επισκέπτεται τους εμμονικούς με την επιβίωση γονείς του φέρνοντας τους προ των ευθυνών τους μέχρι να αναλάβει δράση το θυμωμένο αφεντικό του.

Η Ομορφότερη Ιστορία του Κόσμου / The Most Beautiful Story of All
Διάρκεια / Duration: 14’ Σκηνοθεσία / Director: Ilektra Ellinikioti

Τη χρόνια εκείνη σημειώθηκαν μαζικά κρούσματα ανεξέλεγκτης ερωτικής συμπεριφοράς. Η κυβέρνηση θέσπισε την άμεση απομόνωση όσων επιδίδονταν σε τέτοιες συμπεριφορές. Οι τιμωρημένοι ζούσαν στιγματισμένοι, εξόριστοι, ανάμεσα στους συνανθρώπους τους. Αυτή είναι η ιστορία τους. Η ομορφότερη ιστορία του κόσμου.

Maison De Poupees / Dollhouse
Διάρκεια / Duration: 16’ Σκηνοθεσία / Director: Xenophon Tsoumas

Ο Νικόλας και η Μαργαρίτα, αδέλφια, μένουν μόνοι στο σπίτι. Έξω βρέχει καρεκλοπόδαρα. Καθώς η βροντή μεγαλώνει ακατάπαυστα, αρχίζουν να μαζεύουν τα παιχνίδια τους για να φτιάξουν ένα μεγάλο κουκλόσπιτο. Η ιστορία αρχίζει όταν τα παιχνίδια τους παίρνουν ζωή όπως τα παιδιά μέχρι που κάποιο τρομακτικό γεγονός συμβαίνει και προκαλεί έντονα συναισθήματα.

Manodopera
Διάρκεια / Duration: 28’ Σκηνοθεσία / Director: Loukianos Moshonas

Κάτω στο υπόγειο, o Άντι και ένας νέος άντρας επισκευάζουν ένα διαμέρισμα. Πάνω στην ταράτσα ο νέος άντρας και οι φίλοι του αναθεωρούν τον κόσμο.



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό