Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ζ' Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

28/9/2016, 17:30, Odeon Όπερα 1

Διάρκεια: 85'

07

Pet
Διάρκεια / Duration: 11’ Σκηνοθεσία / Director: Chris Moraitis

Ο Δημήτρης, ένα δεκάχρονο αγόρι, είναι το μόνο παιδί μιας πλούσιας οικογένειας. Το μόνο άτομο που τον φρόντιζε, η γιαγιά του, έχει μόλις πεθάνει. Η μόνη πια συντροφιά του Δημήτρη είναι το κατοικίδιό του (ένα ινδικό χοιρίδιο). Όταν οι γονείς του παίρνουν μια σκληρή απόφαση για εκείνον, ο Δημήτρης θα αποχωριστεί για πάντα την αθωότητά του, προκειμένου να επιβιώσει σε ένα σκληρό μέλλον που έρχεται.

Ευριπίδου 14 / Evripidou 14
Διάρκεια / Duration: 16’ Σκηνοθεσία / Director: Michael Demetrius

Στην οδό Ευριπίδου 14, στην Αθήνα, λειτουργεί το Καταφύγιο. Στον χώρο αυτό, δίνεται η ευκαιρία σε άστεγους ανθρώπους, να κάνουν μπάνιο, να πλύνουν τα ρούχα τους, να φάνε ένα πιάτο φαί και να βρεθούν σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον, που διαφέρει αισθητά από την δική τους καθημερινή πραγματικότητα.

Βύθισμα / Vithisma
Διάρκεια / Duration: 15’ Σκηνοθεσία / Director: Polymnia Papadopoulou-Sardeli

Ένας άντρας επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι, σ' ένα εγκαταλελειμμένο χωριό της ελληνικής επαρχίας, για να το πουλήσει. Εκεί θα συναντήσει τον πατέρα του μετά από πολύ καιρό ο οποίος κατοικεί ακόμα σ’αυτό το σπίτι και θα του γνωστοποιήσει τις προθέσεις του.

Twist
Διάρκεια / Duration: 15’ Σκηνοθεσία / Director: Michalis Papantonopoulos

Το συμβούλιο των καθηγητών πρέπει να πάρει μία απόφαση. Η ώρα περνάει αλλά δεν είναι πια σίγουροι. Η Δάφνη περιμένει στον διάδρομο.

Αλεπού / Fox
Διάρκεια / Duration: 28’ Σκηνοθεσία / Director: Jacqueline Lentzou

Mια πολύ ζεστή ημέρα στην Αθήνα, ο Στέφανος, ο μεγαλύτερος αδερφός δουλεύει όσο η μητέρα του ετοιμάζεται να βγει. Μετά από έναν ακόμα έντονο τσακωμό, ο Στέφανος μένει μόνος του να προσέχει τα δύο μικρότερα αδέρφια του όπως και τη Λούσυ, το άρρωστο σκυλί της οικογένειας. Η ημέρα περνάει ευχάριστα με καλοκαιρινή ραθυμία, πίτσες, εφηβικό φλερτ και κλήσεις που παραμένουν αναπάντητες.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-12 10:38:18



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ