Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ε' Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

Διάρκεια: 92'


Mad Dogs
Σκηνοθεσία: Danae Papaioannou | Διάρκεια: 13’ 

Τρεις κολλητοί περιφέρονται έξω από το χωριό τους στην κλασική τους απογευματινή βόλτα. Καθώς κάνουν χαβαλέ για γκόμενες, χρήματα και εξουσία πέφτουν πάνω σε ένα εγκαταλειμμένο σκύλο. Θέλουν να σπάσουν πλάκα μαζί του. Σε κλάσματα δευτερολέπτων, η κατάσταση ξεφεύγει.

Μαμά, γύρισα / Mum, I'm Βack
Σκηνοθεσία: Dimitris Katsimiris | Διάρκεια: 5’ 

Mια γυναίκα επιστρέφει, μετά από 40 χρόνια, στο χωριό στο οποίο γεννήθηκε. Αφορμή είναι ο θάνατος της μητέρας της. Στα χέρια της κρατάει μια παλιά φωτογραφία: μια μάνα με τα δυο αγοράκια της. Φτάνοντας στο νεκροταφείο, έρχεται αντιμέτωπη με τα πρόσωπα όλων εκείνων που άφησε πίσω της κάποτε.

Brazuca
Σκηνοθεσία: Faidon Gkretsikos | Διάρκεια: 19’ 

Εν μέσω μουντιαλικού καλοκαιριού, ο 11χρονος Μπόικο θα κάνει τα πάντα για να αποκτήσει τη Brazuca, επίσημη μπάλα της διοργάνωσης, προκειμένου να σταματήσουν οι φίλοι του να τον βάζουν τερματοφύλακα.

Καουμπόης / Cowboy
Σκηνοθεσία: Giannis Haritidis | Διάρκεια: 23’ 

Σε μερικές μέρες ο Μηνάς θα πάρει μέρος σε ένα τηλεοπτικό σόου, στο Ταλέντο της Χρονιάς. Το τηλεοπτικό συνεργείο τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του και παίρνει συνεντεύξεις από τον ίδιο και τους κοντινούς του ανθρώπους. Ο Μηνάς πρέπει να κερδίσει για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Ποιο είναι το ταλέντο του; Είναι καουμπόης. Στην Αθήνα.

Play
Σκηνοθεσία: Vangelis Liberopoulos | Διάρκεια: 32’ 

Όλοι θα θέλαμε να μείνουμε για πάντα παιδιά. Να αντιμετωπίζουμε τη ζωή σαν παιχνίδι, ελεύθεροι από κοινωνικούς κανόνες και περιορισμούς. Πέντε υπάλληλοι σε μια μικρομεσαία επιχείρηση θα προσπαθήσουν να κάνουν αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Αυτό που ανακαλύπτουν είναι ότι μπορείς να ξεφύγεις από τους κανόνες αλλά όχι από τις συνέπειες των πράξεων σου ή την προσωπική σου ευθύνη για αυτές.



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό