23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

The Rover

Κλείνοντας το μάτι στην «Mad Max» τριλογία του Τζορτζ Μίλερ και πλαισιώνοντας ιδανικά το δυνατό του δράμα με την αισθητική του cinéma vérité, ο Ντέιβιντ Μισό δικαιούται να γιορτάζει την ιδανική σκηνοθετική επιστροφή του μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο του, «Tο Χρίσμα».

10 χρόνια μετά την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση, οι ανθρώπινες κοινωνίες βρίσκονται σε κατάσταση κατακερματισμού και εξαθλίωσης.

Σε κάποιο σημείο της άνυδρης αυστραλιανής γης, ο Ερικ κάθεται σε ένα μπαρ, όταν τρεις άνδρες, ο Άρτσι, ο Κάλεμπ και ο Χένρι, εγκαταλείπουν το φορτηγό τους και κλέβουν το αυτοκίνητό του.

Ο Έρικ αποφασίζει να τους καταδιώξει και σύντομα βρίσκει απροσδόκητο σύμμαχο στο πλευρό του τον Ρέι, τον αδελφό του Χένρι, που η ομάδα άφησε πίσω της υποθέτοντας πως είναι νεκρός.

Έχοντας χάσει και οι δύο το τελευταίο πράγμα που τους έχει απομείνει, ο Έρικ το αμάξι και ο Ρέι την αγάπη του αδελφού του, ξεκινούν ένα οριακά υπαρξιακό ταξίδι με σκοπό να πάρουν πίσω αυτό που τους ανήκει.

Κλείνοντας το μάτι στην «Mad Max» τριλογία του Τζορτζ Μίλερ και πλαισιώνοντας ιδανικά το δυνατό του δράμα με την αισθητική του cinéma vérité, ο Ντέιβιντ Μισό δικαιούται να γιορτάζει την ιδανική σκηνοθετική επιστροφή του μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο του, «Tο Χρίσμα» (2010). Εκτός συναγωνισμού συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών. K.Θ.


the rover από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director
David Michôd

Σενάριο / Screenwriter
David Michôd

Φωτογραφία / DoP
Natasha Braier

Μουσική / Music
Antony Partos

Μοντάζ / Editor
Peter Sciberras

Ηθοποιοί / Principal Cast
Guy Pearce, Robert Pattinson Chan Kien, Tek Kong Lim, Scoot McNairy, Tawanda Manyimo

Αυστραλία, ΗΠΑ / Australia, USA
2014
Εγχρωμο / Color
DCP
103'
Αγγλικά, Κινέζικα / English, Chinese