Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Το Βαποράκι

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο των Ανγκους Σάμψον και Τόνι Μαχόνι αποδεικνύει περίτρανα πως ένα αστυνομικό θρίλερ μπορεί να διατηρεί αμείωτο το σασπένς, ενώ ταυτόχρονα είναι ξεκαρδιστικό.

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο των Ανγκους Σάμψον και Τόνι Μαχόνι αποδεικνύει περίτρανα πως ένα αστυνομικό θρίλερ μπορεί να διατηρεί αμείωτο το σασπένς, ενώ ταυτόχρονα είναι ξεκαρδιστικό.

Ο αγαθός γίγαντας Ρέι δουλεύει σε ένα εργαστήριο επισκευής τηλεοράσεων. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ταϋλάνδη, πείθεται από τον κολλητό του να καταπιεί προφυλακτικά γεμάτα ναρκωτικά και να τα μεταφέρει στην Αυστραλία – φυσικά έναντι αδρής αμοιβής.

Καθώς περνάει τον συνήθη έλεγχο του αεροδρομίου, ο Ρέι χάνει την ψυχραιμία του, με αποτέλεσμα η αστυνομία να τον υποπτευθεί και να τον προσαγάγει.

Εχοντας στο στομάχι του αρκετή ποσότητα ναρκωτικών για να τον κλείσουν για χρόνια στη φυλακή, ο νεαρός άνδρας παραμένει περιορισμένος επί μέρες στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, φρουρούμενος από μια ομάδα ομοσπονδιακών αστυνομικών που τον ανακρίνουν, περιμένοντας ταυτόχρονα να αφοδεύσει για να τον συλλάβουν. Ο Ρέι μπορεί να μην καταφέρει να πάει κόντρα στους νόμους της φύσης, δεν έχει πει όμως ακόμα την τελευταία του λέξη. Κ.Θ.

Πρωτότυπος τίτλος / Original title
The Mule

Σκηνοθεσία / Directors
Angus Sampson, Tony Mahony

Σενάριο / Screenwriters
Leigh Whannell, Angus Sampson

Φωτογραφία / DoP
Stefan Duscio

Μουσική / Music
Mikey Young, Cornel Wilczek

Μοντάζ / Editor
Andy Canny

Ηθοποιοί / Principal Cast
Hugo Weaving, Angus Sampson Leigh Whannell, Ewen Leslie
Geoff Morrell, Georgina Haig

Αυστραλία / Australia
2014
Εγχρωμο / Color
DCP
103'
Αγγλικά, Ρώσικα, Ταϊλανδέζικα / English, Russian, Thai



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-09-10 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Focus στην Αυστραλία - Filming in No Man's Land

    Focus στην Αυστραλία - Filming in No Man's Land

    The Rover

    The Rover

    Κλείνοντας το μάτι στην 'Mad Max' τριλογία του Τζορτζ Μίλερ και πλαισιώνοντας ιδανικά το δυνατό του δράμα με την αισθητική του cinéma vérité, ο Ντέιβιντ Μισό δικαιούται να γιορτάζει την ιδανική σκηνοθετική επιστροφή του μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο του, 'Tο Χρίσμα'.

    Αυτές οι Τελευταίες Ώρες

    Αυτές οι Τελευταίες Ώρες

    Η Αυστραλία έχει 12 ώρες μέχρι να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Η τελευταία μέρα της ζωής του βρίσκει τον Τζέιμς να μαθαίνει πως η Ζόι είναι έγκυος. Μόνο που η Ζόι είναι η παράλληλη σχέση του κι εκείνος πρέπει να συναντήσει την «επίσημη» κοπέλα του, η οποία τον περιμένει σε ένα οργιαστικό πάρτι.

    52 Τρίτες

    52 Τρίτες

    Η δεκαεξάχρονη Μπίλι έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπη με την απόφαση της μητέρας της να αλλάξει φύλο. Για τον ένα χρόνο που διαρκεί η όλη διαδικασία, καλείται να μετακομίσει στον πατέρα της, κάτι που δέχεται απρόθυμα, υπό τον όρο να συναντιούνται με τη μητέρα της κάθε Τρίτη, ανελλιπώς.

    Άνθρωπος στο Άπειρο

    Άνθρωπος στο Άπειρο

    Κάπου ανάμεσα στη «Μέρα της Μαρμότας» και το «Επιστροφή στο Μέλλον», το ευφυέστατο ντεμπούτο του Χιου Σάλιβαν αναζωογονεί το είδος της ρομαντικής κομεντί με μια αναπάντεχη, σπαρταριστή δόση σοφιστικέ επιστημονικής φαντασίας.