Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Άνθρωπος στο Άπειρο

Κάπου ανάμεσα στη «Μέρα της Μαρμότας» και το «Επιστροφή στο Μέλλον», το ευφυέστατο ντεμπούτο του Χιου Σάλιβαν αναζωογονεί το είδος της ρομαντικής κομεντί με μια αναπάντεχη, σπαρταριστή δόση σοφιστικέ επιστημονικής φαντασίας.

O Ντιν και η Λάνα θέλουν να γιορτάσουν την επέτειό τους αναβιώνοντας και στην παραμικρή λεπτομέρεια το προηγούμενο, υπέροχο ταξίδι τους. Μόνο που όταν επιστρέφουν σε εκείνο το μοτέλ που κάποτε έσφυζε από ζωή, διαπιστώνουν πως βρίσκονται πλέον σε μια πόλη φάντασμα.

Εκεί, ο νευρικός εφευρέτης Ντιν προσπαθεί να βάλει σε λειτουργία μια μηχανή που καταγράφει τις λειτουργίες του εγκεφάλου και αποθηκεύει τα ευχάριστα συναισθήματα, αλλά τα σχέδια του καταρρέουν όταν εμφανίζεται ο πρώην της Λάνα και την πείθει να φύγει μαζί του.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Ντιν βρίσκεται ακόμη στο μοτέλ και τηλεφωνεί στη Λάνα, ζητώντας της να τον επισκεφτεί για να της δείξει τη νέα του ανακάλυψη: μια συσκευή που θα τους γυρίσει στην τελευταία τους συνάντηση προκειμένου να κατασκοπεύσουν τους εαυτούς τους και να αποτρέψουν τα λάθη τους.

Κάπου ανάμεσα στη «Μέρα της Μαρμότας» και το «Επιστροφή στο Μέλλον», το ευφυέστατο ντεμπούτο του Χιου Σάλιβαν αναζωογονεί το είδος της ρομαντικής κομεντί με μια αναπάντεχη, σπαρταριστή δόση σοφιστικέ επιστημονικής φαντασίας. Κ.Θ.


the infinite man / άνθρωπος στο άπειρο - trailer by NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος / Original title
The Infinite Man

Σκηνοθεσία / Director
Hugh Sullivan

Σενάριο / Screenwriter
Hugh Sullivan

Φωτογραφία / DoP
Marden Dean

Music / Μουσική
Zoë Barry, Jed Palmer

Μοντάζ / Editor
Hugh Sullivan

Ηθοποιοί / Principal Cast
Josh McConville, Hannah Marshall Alex Dimitriades

Αυστραλία / Australia
2014
Εγχρωμο / Color
DCP
85'
Αγγλικά / English



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-09-10 12:30:00