23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Νύχτες Πρεμιέρας 2017: Day #6

26/09/2017

Πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα πραγματάκια «έτρεξαν» κατά τη διάρκεια της έκτης μέρας του Φεστιβάλ! Την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνιστικού, πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας «Axolotl Overkill» παρουσία της σκηνοθέτιδας Χελένε Χέγκεμαν, η οποία παρουσίασε την ταινία και συνομίλησε με όρεξη και χιούμορ με τους θεατές.

Προβλήθηκε, επίσης, η εξαιρετική μουσική ταινία «Tangerine Dream: Ο Ήχος του Μέλλοντος», παρουσία της σκηνοθέτιδας Μαργκαρέτε Κρόιτσερ, η οποία μοιράστηκε με πολύ καλή διάθεση facts της ταινίας με το κοινό.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση του πολυεπίπεδου καλλιτεχνικού εγχειρήματος «BLU» σε συνεργασία με το Animasyros International Animation Festival + Agora και τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση . Την προβολή προλόγισαν οι επιμελήτριες του Αφιερώματος, Ραφαέλα Καραγιάννη και Αναστασία Τερζίδου (six impossible wishes) και ο Πρόεδρος του Animasyros, Βασίλης Καραμητσάνης.

Επίσης, με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε την Ντανιέλα Βέγκα, πρωταγωνίστρια της ταινίας «Μία Φανταστική Γυναίκα», που θα προβληθεί απόψε, 27 Σεπτεμβρίου, στις 20:30 στην ενότητα «Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ» («Festival Darlings»).