23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Νύχτες Πρεμιέρας 2017: Day #3

23/09/2017

Το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά τον σκηνοθέτη Ρομπέν Καμπιγιό και τον ηθοποιό Αρνό Βαλουά, για την προβολή της ταινίας «120 Χτύποι το Λεπτό». Οι δύο χαρισματικοί καλλιτέχνες από τη Γαλλία έδωσαν Συνέντευξη Τύπου στο Aegean College, όπου φιλοξενείται το Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ, ενώ η προβολή της ταινίας πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο IDEAL, προκαλώντας δυνατά συναισθήματα στο σινεφίλ κοινό της Αθήνας.

Στην αίθουσα ODEON OPERA 1 προβλήθηκε η ταινία Ava, το οργασμικό ντεμπούτο της σκηνοθέτιδας Λεά Μισιούς, παρουσία της σκηνοθέτιδας. Η ταινία έρχεται κατευθείαν από την Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών, φέρνοντας έναν αέρα από Νουβέλ Βαγκ στο κέντρο της Αθήνας.

Ακόμα, προβλήθηκαν τέσσερις ταινίες από το Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους και συνεχίστηκε το Αφιέρωμα «Τίποτα για Εμάς χωρίς Εμάς» σε συνεργασία με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία και τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, με δύο ταινίες σε Α' Προβολή και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Η βραδιά έκλεισε με το πάρτι για την ταινία «120 Χτύποι το Λεπτό» στο six d.o.g.s., παρουσία καλεσμένων του Φεστιβάλ. Η αγαπημένη μας dj Ιωσηφίνα Γκιόκα του Best 92.6 παρέσυρε τον κόσμο σε χορό μέχρι τελικής πτώσης με την ανεβαστική μουσική της, ενώ οι υπέροχες Φιλοθέη και Darla Cubit, επιτέλεσαν ένα φανταστικό drag show, δίνοντας μία άλλη διάσταση στο event.