23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Νύχτες Πρεμιέρας 2017: Day #4

24/09/2017

Την τέταρτη μέρα του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε - μεταξύ άλλων - η προβολή της ταινίας του μουσικού διαγωνιστικού τμήματος «Ο Έλβις στη Γη της Επαγγελίας», την οποία προλόγισε η δημοσιογράφος Μαρία Μαρκουλή. Επίσης, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη προβολή της ταινίας «Άβα», παρουσία της εξαιρετικής σκηνοθέτιδας Λεά Μισιούς και συνεχίστηκαν οι προβολές του Διαγωνιστικού Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους. Προβλήθηκε, ακόμα, η πρόσφατα βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βενετίας ταινία «Foxtrot», αλλά και το πολυσυζητημένο «Μανιφέστο» του Γιούλιαν Ρόζενφελντ.

Ακόμα, ολοκληρώθηκε το Αφιέρωμα «Τίποτα για Εμάς χωρίς Εμάς» σε συνεργασία με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία και τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με την προβολή της ταινίας «Τo Αριστερό μου Πόδι», αλλά και με την καθολικά προσβάσιμη προβολή της ταινίας «Το Θαύμα της Άνι Σάλιβαν». Ήταν μία πολύ δυνατή εμπειρία, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε προβολή ξένης ταινίας με ακουστική περιγραφή! Μετά την προβολή ακολούθησε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση.

Η τέταρτη μέρα του Φεστιβάλ έκλεισε με την επετειακή προβολή της ταινίας «Μαύρος Νάρκισσος» των Μάικλ Πάουελ και Έμερικ Πρεσμπέργκερ σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια!