Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΤΟΥ ΤΡΟΥΜΑΝ ΚΑΠΟΤΕ / THE CAPOTE TAPES

Προσφάτως ανακαλυφθείσες κασέτες με συνεντεύξεις φίλων του Τρούμαν Καπότε, προορισμένες για μία βιογραφία του που δεν έγινε ποτέ, ρίχνουν φως στην πιο αινιγματική περίοδο ενός από τους σπουδαιότερους συγγραφείς του 20ού αιώνα και μιας larger than life περσόνας που αφέθηκε απόλυτα στην μεγάλη νεοϋορκέζικη ζωή και τις ξέφρενες απολαύσεις της. Στο επίκεντρο φυσικά, το σκανδαλώδες. ανολοκλήρωτο βιβλίο του «Answered Prayers», εκείνο που υποτίθεται ότι θα εξέθετε την αριστοκρατία του Μανχάταν και το οποίο έγινε η αιτία να εξοστρακιστεί ο Καπότε από τα σαλόνια της.


ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ | 2019 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 91' | ΑΓΓΛΙΚΑ 

Ο Τρούμαν Καπότε είναι από τους σημαντικότερους συγγραφείς του δευτέρου μισού του 20ού αιώνα και η μοναδική περίπτωση ανθρώπου της ίδιας εποχής που η περσόνα του καταβρόχθισε την καλλιτεχνική του υπόσταση. Σε τρία βιβλία ατσαλώθηκε μια μεγάλη φήμη, την οποία όμως ο ίδιος αντάλλαξε για μια ζωή νεοϋορκέζικης διασημότητας. Ζωή που ίσως θα αποτυπωνόταν στο «Answered Prayers». Το βιβλίο που πάντα έγραφε για την ζάμπλουτη ελίτ, το βιβλίο που άρκεσαν μόλις τρία του κεφάλαια για να τον αποβάλλουν από τις μυθικές του γνωριμίες. Το βιβλίο που μάλλον δεν θα διαβάσουμε ποτέ.

Το ντοκιμαντέρ του Μπέρνοου βυθίζεται στα άδυτα μιας εποχής και μιας ιδιοσυγκρασίας, συναρπάζοντας με τους χίλιους τρόπους που μπορεί να προφητευθεί το μέλλον - και να χαθεί μια ψυχή. Η.Δ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ebs Burnough
ΣΕΝΑΡΙΟ: Holly Whiston, Ebs Burnough
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Antonio Rossi
ΜΟΥΣΙΚΗ: Mike Patto
ΜΟΝΤΑΖ: Allen Charlton, David Charap

ΙΜΠΣ ΜΠΕΡΝΟΟΥ
Σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος που σημειώνει το ντεμπούτο του με το παρόν.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ 
2019
The Capote Tapes

 



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ICONS