Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Κριτική Επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού

Κερέμ Αγιάν (Πρόεδρος)
Σπούδασε μηχανικός στην Κωνσταντινούπολη και κινηματογράφο στο Παρίσι. Ξεκίνησε να δουλεύει στο Φεστιβάλ Καννών το 2001 και οργάνωσε το International Literary Adaptation Market στο Μονακό. Έγινε διευθυντής στο Istanbul Film Festival το 2015.

Άλεξ Ρίτμαν
Ο Άλεξ Ρίτμαν είναι ανταποκριτής του Ηνωμένου Βασιλείου για το Hollywood Reporter και γράφει για την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, τα μίντια και την ψυχαγωγία γενικότερα. Ανταποκριτής στα φεστιβάλ των Καννών, του Βερολίνου, του Λονδίνου και του Ντουμπάι.

Τζόνα Α. Νατζάρο
Είναι εκπρόσωπος της Εβδομάδας Κριτικής στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Κριτικός κινηματογράφου, συγγραφέας, δημοσιογράφος και συντονιστής, γράφει στα Il Manifesto, Rumore και Film TV. Έχει εργαστεί για τα Φεστιβάλ της Ρώμης, του Λοκάρνο και Visions du Réel.

Ντόρις Κουν
Η Ντόρις Κουν γεννήθηκε στο Μόναχο. Έκανε μεταπτυχιακά στις Αμερικανικές σπουδές και την Ψυχολογία. Ήταν μέλος του κινήματος S-8 στη Γερμανία και συμμετέχει στο σινεμά συλλογικής διαχείρισης Werkstattkino στο Μόναχο. Βιοπορίζεται ως κριτικός κινηματογράφου στα Sueedeutsche Zeitung και Filmdienst.

Jasmin Basic
Ιστορικός κινηματογράφου και συντονίστρια. Συνεργασίες με διάφορα φεστιβάλ στην Ελβετία και στο εξωτερικό: Visions du Réel Nyon, Cinema Tous Ecrans, Ambulante Mexico, Animafest Zagreb, FIFDH Geneva, Intl Animation Festival Fantoche and the Internationale Kurzfilmtage Winterthur.

Κριτική επιτροπή του τμήματος Μουσική & Φιλμ

Τιμ Στίβενς (Πρόεδρος)
Είναι ο Πρόεδρος της επιτροπής Μουσική & Φιλμ / Διαγωνιστικό. Eπικεφαλής business and production του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου. Με πάνω από 16 χρόνια εμπειρίας στον κινηματογράφο και τα digital media, από το 2009 η καριέρα του εστιάζει στην ανάθεση και την παραγωγή live film και μουσικών πρότζεκτ.

Άντι ΜακΚλάσκι
Άγγλος μουσικός, τραγουδοποιός και παραγωγός, τραγουδιστής, μπασίστας και συνιδρυτής των Orchestral Manoeuvres in the Dark (OMD), μιας από τις πρωτοποριακές μπάντες της μουσικής. Τα τραγούδια του έχουν προταθεί για βραβεία και έφτασαν στην κορυφή των διεθνών charts.

Ούλι Σίπελ
Σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός 14 κινηματογραφικών και μουσικών ταινιών. Πρότζεκτ του έχουν παρουσιαστεί στα MοMA, Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης στο Λονδίνο, Λούβρο, Μουσείο Τέχνης Σιγκαπούρης και Ντοκουμέντα ’14.

Σέρχι Στίγκμαν
Ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο το 2009 όταν συμμετείχε στη διοργάνωση του Πανοράματος στη Μπερλινάλε. Το 2012 άρχισε να εργάζεται στην εταιρεία world sales Match Factory, αναλαμβάνοντας τα φεστιβάλ.

Nalyssa Green
Συνθέτης,τραγουδοποιός, τραγουδίστρια. Είναι αυτοδίδακτη και παίζει πιάνο, κιθάρα, ακορντεόν και θέρεμιν. Έχει εκδώσει δύο προσωπικούς δίσκους και συνθέτει μουσική για το θέατρο. Το 2016 κέρδισε το Βραβείο Κοινού Αθηνοράματος για τη μουσική της παράστασης «Ο θάνατος του εμποράκου».

Κριτική Επιτροπή του τμηματος «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες»

Γιώργος Ζώης (Πρόεδρος)
Σκηνοθέτης και παραγωγός. Η δουλειά του έχει συμμετάσχει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου (Βενετία, Βερολίνο, Λοκάρνο, κ.α.) και έχει τιμηθεί με πάνω από 25 διεθνή βραβεία σκηνοθεσίας καθώς και πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. Έχει παίξει στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Έχει τιμηθεί για την ερμηνεία της στις ταινίες “Μάτια από Νύχτα”, “SMAC”, “Το χαμόγελο της Άννας”, “Κίμων και Λούσι”, “Πυραμίδα”.

Eύα Στεφανή
Σκηνοθέτις. Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε κινηματογράφο στο New York University(MA) και στο National Film &TV School. Έχει γράψει δύο βιβλία για το ντοκιμαντέρ και ένα βιβλίο ποιητικής πρόζας.

Κάλλια Παπαδάκη
Σπούδασε οικονομικά στις ΗΠΑ. Καταξιωμένη συγγραφέας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με βραβεία, δημοσιεύσεις και συμμετοχές σε συλλογές διηγημάτων και ποιημάτων. Ασχολείται επαγγελματικά με τη συγγραφή σεναρίων για ταινίες μεγάλου μήκους.

Ρόμπι Εκσιέλ
Κριτικός κινηματογράφου. Το 1987 ξεκίνησε να αρθρογραφεί στο περιοδικό Cine 7, το 1989 στο ΣΙΝΕΜΑ και από το 1993 στις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ και ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στο τμήμα FILM CENTER του Ε.Κ.Κ. και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΚΚ.

Κριτική Επιτροπή Πρωτοεμφανιζόμενων Ελλήνων Ηθοποιών & Σκηνοθετών

Μαρία Χατζάκου (Πρόεδρος)
Κινηματογραφικήπαραγωγός καιμουσικός. Από το 2007 συνεργάζεται με τη Haos Film ως παραγωγός στις ταινίες “Attenberg”, «The Capsule”, “24 FPC»και “Chevalier” της Α.Ρ. Τσαγγάρη και συμπαραγωγός στις «Άλπεις» του Γ. Λάνθιμου.

Χριστινα Μουμουρη
Μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Έχει κερδίσει Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας για τις ταινίες «Χαμομήλι» του Νεριτάν Ζιντζιρία, «Νηπενθές» του Γιάννη Συμβώνη και «Ο Αγρότης» του Στάθη Αποστόλου. Συνεργάστηκε με την Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη στην ταινία «Seven Seas» και στο θεατρικό της ντεπούτο «LULU» στο Salzburg Festival.

Έκτορας Λυγίζος
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει τη μεγάλου μήκους ταινία «Το αγόριτρώει το φαγητό του πουλιού» (2012) και τις μικρού μήκους ταινίες «Αγνά Νιάτα» (2004) και «Εσωτερικό σπιτιού με γυναίκα που καθαρίζει μήλα» (2002). Εργάζεται ως σκηνοθέτης και ηθοποιός στο θέατρο.

Κωστής Μαραβέγιας
Είναι τραγουδοποιός και συνθέτης. Γράφει μουσική για θέατρο και σινεμά. Φοίτησε στο ωδείο Niccolo Piccini του Bari, στην Accademia Musicale Chigiana της Siena, στο τμήμα «Μουσική για ταινίες» με τον Ennio Morricone, και στα Εθνικό ωδείο και Ελεύθερο ωδείο Αθηνών.

Μαρίνα Τσικλητήρα
Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Διαφήμιση. Συνεργάστηκε με περιοδικά, εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο, sites. Για 15 χρόνια ασχολήθηκε αποκλειστικά με την κριτική κινηματογράφου. Σήμερα είναι υπεύθυνη των πολιτιστικών σελίδων εφημερίδας.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2017-09-13 20:15:22