Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Αχώριστες / Indivisibili

27/9/2016, 18:00, Ιντεάλ

Λίγο πριν συμπληρώσουν τα δεκαοχτώ τους χρόνια, δύο Ναπολιτάνες σιαμαίες αδελφές που κερδίζουν χρήματα τραγουδώντας πληροφορούνται ότι για πρώτη φορά, μέσω χειρουργικής επέμβασης, μπορούν να χωριστούν. Οι ευαίσθητες ερμηνείες των διδύμων Αντζελα και Μαριάνα Φοντάνα πρωτοστατούν σε αυτό το βαθιά συγκινητικό φιλμ που συμμετείχε στα πρόσφατα Φεστιβάλ Βενετίας και Τορόντο.

indivisibili

Η Ντέζι και η Βάιολετ είναι δύο σιαμαίες αδελφές που ετοιμάζονται να κλείσουν τα 18 και ζουν σε ένα χωριό έξω από τη Νάπολη. Οι αγγελικές τους φωνές, σε συνδυασμό με την αξιοπερίεργη εμφάνισή τους, τις καθιστούν ένα δημοφιλές τραγουδιστικό δίδυμο, κι έτσι εμφανίζονται σε γάμους, βαφτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, συντηρώντας την οικογένειά τους. Αυτή είναι και η μόνη τους επαφή με τον έξω κόσμο, καθώς ο καταπιεστικός πατέρας τους τις κρατά κλεισμένες στο σπίτι. Σε μία από αυτές τις εκδηλώσεις γνωρίζουν έναν γιατρό που τους ανακοινώνει ότι μπορεί να τις χωρίσει με χειρουργική επέμβαση.

Στο «Indivisibili», o Εντοάρντο Ντε Αντζέλις προσεγγίζει ανθρώπινα και προσγειωμένα μια σοβαρή γενετική κατάσταση που συνήθως χρησιμοποιείται στο σινεμά ως αφορμή για κωμωδία ή τρόμο. Περισσότερο, όμως, από μια πρωτότυπη ιστορία νεανικής χειραφέτησης, η ταινία του είναι μια συγκινητική παραβολή για την ενηλικίωση και τον πόνο που συνεπάγεται ο αποχωρισμός της παιδικής ηλικίας. Επίσημη Συμμετοχή στο τμήμα Venice Days του πρόσφατου Φεστιβάλ Βενετίας.

Σκηνοθεσία: Edoardo De Angelis
Σενάριο: Edoardo De Angelis, Nicola Guaglianone, Barbara Petronio
Φωτογραφία: Feran Paredes Rubio
Μουσική: Enzo Avitabile
Μοντάζ: Chiara Griziotti
Ηθοποιοί: Angela Fontana, Marianna Fontana, Antonia Truppo, Massimiliano Rossi

Ιταλία | 2016 | Έγχρωμο | DCP | 100' | Ιταλικά



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-11 15:59:30