Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Οι Εξομολογήσεις / Le Confessioni

1/10/2016, 20:15, Δαναός 1

Κατά τη διάρκεια μιας συνόδου των G8, λίγο πριν βάλει την υπογραφή του σε μια συμφωνία που θα κρίνει το μέλλον του κόσμου, ο πρόεδρος του ΔΝΤ βρίσκεται νεκρός στο δωμάτιό του. Ο μόνος που γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη είναι ένας αινιγματικός μοναχός. Πυκνό μυστήριο, αστυνομική ίντριγκα και μεταφυσική χροιά από τον σκηνοθέτη της ταινίας «Ζήτω η Ελευθερία», με υπέροχη μουσική του Νικόλα Πιοβάνι κι έναν σαρωτικό Τόνι Σερβίλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Confessioni

Σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στη Γερμανία διεξάγεται η σύσκεψη της G8 με μυστική ατζέντα. Ένα βράδυ, ο πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προσκαλεί στο δωμάτιό του έναν μοναχό, με σκοπό να εξομολογηθεί. Το επόμενο πρωί, ο πρόεδρος βρίσκεται νεκρός με μια πλαστική σακούλα τυλιγμένη στο κεφάλι του. Τα μέλη της G8 αναρωτιούνται αν πρόκειται για δολοφονία ή αυτοκτονία, στην πραγματικότητα, όμως, αγωνιούν να μάθουν ποιο μυστικό αποκάλυψε στον μοναχό κατά την εξομολόγησή του.

Τρία χρόνια μετά το «Ζήτω η Ελευθερία», ο Ιταλός σκηνοθέτης Ρομπέρτο Αντό συνεργάζεται ξανά με τον Τόνι Σερβίλο, επιστρατεύει μαύρο χιούμορ, παντρεύει τη μεταφυσική με τον πολιτικό αναβρασμό στα ευρωπαϊκά εδάφη και, με πρόσχημα το αστυνομικό μυστήριο, τα βάζει για ακόμα μια φορά με τους φορείς της εξουσίας, αντιπαραβάλλοντας την ηθική του δωρικού μοναχού με την ανηθικότητα των εκπροσώπων, της πολιτικής σκηνής. Επίσημη συμμετοχή στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

Σκηνοθεσία: Roberto Ando
Σενάριο: Roberto Ando, Angelo Pasquini
Φωτογραφία: Maurizio Calvesi
Μουσική: Nicola Piovani
Μοντάζ: Clelio Benevento
Ηθοποιοί: Toni Servillo, Daniel Auteuil, Moritz Bleibtreu, Connie Nielsen, Mari-Josee Croze, Pierfrancesco Favino, Lambert Wilson, Richard Sammel

Ιταλία, Γαλλία | 2016 | Έγχρωμο | DCP | 103' | Ιταλικά



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-11 16:00:00