Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Suburra, Υπόγεια Πόλη / Suburra

1/10/2016, 22:30, Δαναός 1

Ενας μαφιόζος ονόματι Σαμουράι φιλοδοξεί να μεταμορφώσει τη Ρώμη σε Λας Βέγκας, όμως μια σειρά από αναπάντεχα γεγονότα μετατρέπουν την περιοχή και την οθόνη σε εμπόλεμη ζώνη. Υπό τους καταιγιστικούς ήχους των M83, ο σκηνοθέτης του τηλεοπτικού «Gomorrah» παραδίδει μαθήματα μοντέρνου γκανγκστερικού δράματος, σε μια εκρηκτική ιστορία πολιτικής διαπλοκής και οργανωμένου εγκλήματος.

Suburra

Ένας μαφιόζος που ακούει στο προσωνύμιο «Σαμουράι» σχεδιάζει την ανοικοδόμηση του λιμανιού της Αρχαίας Ρώμης, ώστε να μετατραπεί σε θέρετρο κατά τα πρότυπα του Λας Βέγκας. Τα αφεντικά της Μαφίας, οι πολιτικοί και οι επιχειρηματίες φαίνεται αρχικά να συμφωνούν και δίνουν τα χέρια, όμως ο θάνατος μιας νεαρής πόρνης θα θέσει σε εκκίνηση μια σειρά από γεγονότα που θα τερματίσουν την ανακωχή. Σύντομα η περιοχή

μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη.

Με φόντο μια Ρώμη όπου δεν σταματά ποτέ να βρέχει, ξετυλίγεται μια ιστορία διαφθοράς στην οποία εμπλέκονται σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής, η Μαφία, το Βατικανό και επιφανείς εκπρόσωποι του ιδιωτικού κεφαλαίου. Ο ανερχόμενος Στέφανο Σολίμα παρουσιάζει μια εκφυλισμένη, παρακμιακή εκδοχή της «Αιώνιας Πόλης», πολύ μακριά από τον ονειρικό τουριστικό προορισμό που ξέρουμε. Γρήγοροι ρυθμοί, καλοστημένες σκηνές δράσης, αναφορές στο σινεμά του Μάικλ Μαν, ανατροπές και ένα σάουντρακ με τραγούδια των M83 συμπληρώνουν ένα εντυπωσιακό φιλμ που δικαιολογημένα σάρωσε τα ταμεία στην Ιταλία.

Σκηνοθεσία: Stefano Sollima
Σενάριο: Stefano Rulli, Sandro Petraglia, Carlo Bonini, Giancarlo De Cataldo
Φωτογραφία: Paolo Carnera
Μουσική: M83
Μοντάζ: Patrizio Marone
Ηθοποιοί: Pierfrancesco Favino, Elio Germano, Claudio Amendola, Αlessandro Borghi, Greta Scarano

Ιταλία, Γαλλία | 2015 | Έγχρωμο | DCP | 135' | Ιταλικά, Γαλλικά



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-11 16:00:08