Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Αναμείνατε Περαιτέρω Οδηγίες / Await Further Instructions

22/9/2018, 22:30, Odeon Όπερα 1

Δυσλειτουργική οικογένεια ξυπνά ανήμερα Χριστουγέννων εγκλωβισμένη στο σπίτι της, καθώς μία μυστηριώδης μαύρη ουσία έχει φράξει κάθε έξοδο κι ενώ η τηλεόραση αναμεταδίδει ολοένα πιο αλλόκοτες οδηγίες επιβίωσης. Αγωνιώδης, γεμάτος ανατροπές γρίφος τρόμου, στην παράδοση των «Ζώνη του Λυκόφωτος» και «Black Mirror».

ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 90' | ΑΓΓΛΙΚΑ

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και η δυσλειτουργική οικογένεια Μίλγκραμ κάθεται, με επίσης δυσλειτουργική διάθεση, να γιορτάσει την περίσταση. Το επόμενο πρωί, μια μυστηριώδης μαύρη ουσία έχει περιβάλλει το σπίτι, φράσσοντας κάθε έξοδο. Λίγο αργότερα, η τηλεόραση αρχίζει να εμφανίζει μηνύματα με περίεργες οδηγίες. Τι έχει συμβεί; Την ώρα που ο νους όλων πάει σε κάθε πιθανό και απίθανο σενάριο, από τρομοκρατι- κή ενέργεια μέχρι πυρηνικό πόλεμο, η παράνοια αρχίζει να επικρατεί εντός των τεσσάρων τειχών, με αιματηρά αποτελέσματα.

Πιστό στην παράδοση σειρών όπως η «Ζώνη του Λυκόφωτος» και το μεταγενέστερο «Black Mirror», με σαφείς αναφορές στους κινηματογραφικούς τρόμους του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, το αγωνιώδες φιλμ εγκλωβίζει το κοινό σε ένα ντελίριο πανικού και βίας που δεν αφήνει στιγμή το πόδι από το γκάζι, κα- θώς κοιτάζει με περισσή απέχθεια τον απομονωτισμό και τη συντηρητικοποίηση με την οποία φλερτάρει η σύγχρονη βρετανική κοινωνία. N.Σ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Johnny Kevorkian
ΣΕΝΑΡΙΟ: Gavin Williams
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Annika Summerson
ΜΟΥΣΙΚΗ: Richard Wells
ΜΟΝΤΑΖ: Richard Smither
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: David Bradley, Abigail Cruttenden, Holly Weston, Sam Gittins, Grant Masters

JOHNNY KEVORKIAN
Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Γουεστμίνστερ, ο Λονδρέζος σεναριογράφος/παραγωγός/ σκηνοθέτης, μετά τη δημιουργία μερικών φιλόδοξων μικρού μήκους φιλμ, γύρισε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, The Disappeared. Το Await Further Instructions είναι η δεύτερη ταινία του.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2018 Await Further Instructions
2008 The Disappeared



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2018-09-09 19:07:57