Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Blair Witch: Η Επιστροφή / Blair Witch

21/9/2016, 23:59, Ιντεάλ

Το 1999 μια χειροποίητη ταινία τρόμου στοίχειωσε τη μεγάλη οθόνη, ξύπνησε τους εφιάλτες σου και έγινε ποπ φαινόμενο. Χρόνια μετά, η Μάγισσα του Blair επιστρέφει και προκαλεί μια άλλη παρέα να μπει στο δάσος. Αρχέγονος φόβος και μεταφυσική απειλή που σε «στήνουν στον τοίχο». Νόμιζες πως τα δες όλα. Ομως, ξεκόλλα!

BW - SG1

Ενα βίντεο φτάνει στα χέρια του Τζέιμς, το οποίο φέρεται να δείχνει την περιπέτεια της για καιρό αγνοούμενης αδερφής του στο στοιχειωμένο δάσος του Blair. Καθώς οδηγείται με τους φίλους του στο ίδιο δάσος, γυρεύοντας απαντήσεις, η παρέα αποφασίζει να βιντεοσκοπήσει την εμπειρία της εκεί. Ο,τι περίπου επιχείρησαν, δηλαδή, πριν από χρόνια, η αδερφή του με τους εξίσου άτυχους φίλους της.

Το 1999, μια χειροποίητη ταινία τρόμου στοίχειωσε τη μεγάλη οθόνη, ξύπνησε τους εφιάλτες μας και έγινε ποπ φαινόμενο, μετατρέποντας σε σαρωτική μόδα τις found foοtage ταινίες τρόμου σαν τη «Μεταφυσική Δραστηριότητα» και το «Cloverfield». Χρόνια μετά, η Μάγισσα του Blair επιστρέφει, προκαλώντας μια άλλη παρέα να μπει στο κακόφημο δάσος. Το καλά κρυμμένο μυστικό της εταιρείας Lionsgate, που γυρίστηκε υπό τον παραπλανητικό τίτλο «The Woods», αποδείχθηκε πως δεν ήταν άλλο από το sequel που οι φίλοι του είδους είχαν ξεχάσει πως όφειλαν να προσμένουν. Και ο Ανταμ Γουίνγκαρντ («Είσαι ο Επόμενος», «The Guest») επανεκκινεί τη μυθολογία γύρω από το πιο επιδραστικό φιλμ τρόμου των δύο τελευταίων δεκαετιών, σε ένα ατόφιο μείγμα αρχέγονου φόβου και μεταφυσικής απειλής. Ν. Σ.

Σκηνοθεσία: Adam Wingard
Σενάριο: Simon Barrett
Φωτογραφία: Robby Baumgartner
Μουσική: Adam Wingard
Μοντάζ: Louis Cioffi
Ηθοποιοί: James Allen McCune, Valorie Curry, Callie Hernandez

ΗΠΑ | 2016 | Εγχρωμο | DCP | 89' | Αγγλικά



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-11 19:55:28