Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Καρτ Ποστάλ από το Λονδίνο / Postcards from London

29/9/2018, 22:30, Odeon Όπερα 1

Ένας καλοκάγαθος νεαρός με πανέμορφο παρουσιαστικό μυείται στον κόσμο του λονδρέζικου πληρωμένου έρωτα και των τεχνών, σε αυτή τη φαντασμαγορική ποπ εκδοχή στον «Καβγατζή» του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, τη ζωγραφική του Καραβάτζιο και το σινεμά του Ντέρεκ Τζάρμαν. Εκθαμβωτική εικαστικά, ονειρική σε ατμόσφαιρα, στυλιζαρισμένη σκηνοθετικά και με μια θαρραλέα σέξι ερμηνεία από τον πρωταγωνιστή-αποκάλυψη του περσινού «Beach Rats».

ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 88' | ΑΓΓΛΙΚΑ

Ένας καλοκάγαθος νεαρός, ο οποίος εγκαταλείπει την επαρχία για να βρει μια καλύτερη (και πιο λαμπερή) ζωή στο Λονδίνο, καταλήγει στην παρέα μιας εστέτ ομάδας αρσενικών συνοδών με εγκυ- κλοπαιδικές γνώσεις περί τεχνών και μυείται στον κόσμο του πληρωμένου έρωτα και της ζωγραφικής.

Είκοσι τέσσερα χρόνια αφότου υπέγραψε έναν σημαντικό σταθμό του queer σινεμά («Postcards From America»), o Στιβ ΜακΛίν προσκαλεί το κοινό σε ένα γνήσιο αισθητικό μεθύσι. Mε εκθαμβωτικά σκηνικά, απόκοσμους neon χρωματισμούς, ονειρική ατμόσφαιρα, απενοχοποιημένο ερωτισμό, στυλιζαρισμένη σκηνοθεσία και μαγνητική ερμηνεία από τον πρωταγωνιστή-αποκάλυψη του περσινού «Beach Rats», το «Postcards From London» είναι ένας φαντασμαγορικός, ποπ φόρος τιμής στον Ντέρεκ Τζάρμαν, τον «Καβγατζή» του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και τον Καραβάτζιο. Λ.Κ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Steve McLean
ΣΕΝΑΡΙΟ: Steve McLean
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Annika Summerson
ΜΟΥΣΙΚΗ: Julian Bayliss
ΜΟΝΤΑΖ: Stephen Boucher
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Harris Dickinson, Jonah Hauer-King, Leonardo Salerni, Raphael Desprez, Alessandro Cimadamore

STEVE McLEAN
Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας. Έχει συνεργαστεί σε βίντεο κλιπ του Τζορτζ Μάικλ, Communards και Depeche Mode. Αυτόν τον καιρό δουλεύει ένα πρότζεκτ για ταινία βασισμένη στο έργο του Ντέιβιντ Βονιαρόβιτς.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2018 Postcards from London
1994 Postcards from America



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2018-09-09 19:29:49