Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Σέλεϊ / Shelley

29/9/2016, 22:30, Δαναός 1

Νεαρή Ρουμάνα οικονόμος δέχεται να γίνει παρένθετη μητέρα για ευκατάστατο ζευγάρι από τη Δανία που ζει σε απομονωμένο σπίτι στην άκρη του δάσους. Ομως σύντομα η εγκυμοσύνη της μετατρέπεται σε εφιάλτη, καθώς το έμβρυο μεγαλώνει με αφύσικη ταχύτητα. Ο,τι ξεκινά ως ένα μινιμαλιστικό δράμα μπεργκμανικών αποχρώσεων σταδιακά μετατρέπεται σε ένα νοσηρό θρίλερ όπου ο μύθος του «Φρανκενστάιν» συναντά το «Μωρό της Ρόζμαρι» και τον σωματικό τρόμο του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Shelley 1

Προκειμένου να συντηρήσει την οικογένειά της στη Ρουμανία, η νεαρή Ελενα δέχεται να εργαστεί στο σπίτι ενός ευκατάστατου ζευγαριού από τη Δανία, στην άκρη του δάσους, μακριά από τις σύγχρονες ανέσεις και τους άλλους ανθρώπους. Καθώς μια σχέση αλληλοκατανόησης αναπτύσσεται ανάμεσα σε εκείνη και την εργοδότριά της, η οποία αναρρώνει έπειτα από μια αποβολή που την άφησε ανίκανη να κάνει παιδιά, η Ελενα αποφασίζει να γίνει παρένθετη μητέρα για το ζευγάρι. Ομως σύντομα η εγκυμοσύνη της θα μετατραπεί σε εφιάλτη, καθώς το έμβρυο μεγαλώνει με αφύσικη ταχύτητα και τα δυσοίωνα οράματά της εκτροχιάζουν τις ευαίσθητες ισορροπίες σε μια δυσβάσταχτη ατμόσφαιρα έντασης και απειλής.

Τελευταίο δείγμα μιας εξαιρετικά φιλόδοξης νέας γενιάς ταινιών τρόμου («Σε Ακολουθεί», «The Babadook», «The Witch»), που ανανεώνουν με ευρηματικό τρόπο χαρακτηριστικά μοτίβα του είδους, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ιρανικής καταγωγής Αλί Αμπάσι ξεκινά ως ένα μινιμαλιστικό, οικιακό δράμα μπεργκμανικών αποχρώσεων για να κορυφωθεί σε ένα νοσηρό θρίλερ όπου ο μύθος του «Φρανκενστάιν» συναντά το «Μωρό της Ρόζμαρι» και τον σωματικό τρόμο του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ. Συμμετοχή στο Πανόραμα του Φεστιβάλ Βερολίνου. Θ. Π.

Σκηνοθεσία: Ali Abbasi
Σενάριο: Ali Abbasi, Maren Louise Kaehne
Φωτογραφία: Nadim Carlson, Sturla Brandth Grovlen
Μουσική: Martin Dirkov
Μοντάζ: Olivia Neegaard Holm
Ηθοποιοί: Ellen Dorrit Petersen, Casmina Stratan, Bjorn Andersen, Marlon Kindberg Bach, Kenneth M. Christensen, Peter Christoffersen, Marianne Mortensen, Patricia Schumann

Δανία, Σουηδία | 2016 | Εγχρωμο | DCP | 92' | Αγγλικά, Δανέζικα



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-11 20:39:58