Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

The Neon Demon

24/9/2016, 22:00, Odeon Όπερα 1

Τεχνικολόρ παροξυσμός, αιματοβαμμένα οράματα και νέον φώτα συνοδεύουν τη 16χρονη Τζέσι στο εφιαλτικό ταξίδι της στο Λος Αντζελες και τον σαρκοβόρα ανταγωνιστικό κόσμο της μόδας. Είναι η ομορφιά το παν; Ο Δανός δημιουργός του «Drive» απαντά ασφαλώς προβοκατόρικα, και το κάνει μέσα από ένα γνήσιο αισθητικό ντελίριο, ντυμένο στους υψηλής ραπτικής ήχους του Κλιφ Μαρτίνεζ και προορισμένο να συναντήσει φανατικούς οπαδούς.

TND0974

«Beauty is not everything, it’s the only thing», διατείνεται ο διακεκριμένος φωτογράφος μόδας του οποίου την εύνοια έχει κερδίσει η νεαρή Τζέσι, ένα 16χρονο επίδοξο μοντέλο που φτάνει στο Λος Αντζελες με όνειρα, μόνο και μόνο για να βρεθεί στα αρπακτικά νύχια του ανταγωνισμού και τον ανθρωποφάγο κόσμο του μόντελινγκ. Εκεί όπου ο σκηνοθέτης του «Drive» αναπαριστά, μέσα σε έναν τεχνικολόρ παροξυσμό από αιματοβαμμένα οράματα και νέον φώτα, το εφιαλτικό αντίτιμο που έχει η ολοκληρωτική παράδοση στο ιδεώδες της ομορφιάς και στα θέλγητρα της διασημότητας.

Είναι η ομορφιά το παν; Ο μόνος δημιουργός μετά τον Λαρς φον Τρίερ που ερεθίζεται τόσο να ταράζει τα φεστιβαλικά νερά των Καννών με κάθε ευκαιρία απαντά ασφαλώς προβοκατόρικα, τολμώντας μάλιστα να προβοκάρει με περισσή αυτοπεποίθηση μέχρι και τις ίδιες τις προθέσεις της ταινίας του. Και το κάνει αυτό μέσα από ένα γνήσιο αισθητικό ντελίριο, ντυμένο στους υψηλής ραπτικής ήχους του μόνιμου συνεργάτη του, Κλιφ Μαρτίνεζ, και προορισμένο να αποκτήσει τόσο φανατικούς οπαδούς όσο και ορκισμένους εχθρούς. Ν. Σ.

Σκηνοθεσία: Nicolas Winding Refn
Σενάριο: Mary Laws, Nicolas Winding Refn, Polly Stenham
Φωτογραφία: Natasha Braier
Μουσική: Cliff Martinez
Μοντάζ: Matthew Newman
Ηθοποιοί: Elle Fanning, Karl Glusman, Jena Malone, Bella Heathcote, Abbey Lee, Christina Hendricks, Keanu Reeves

Γαλλία, Δανία, ΗΠΑ | 2016 | Εγχρωμο | DCP | 117' | Αγγλικά



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-11 21:08:08