Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Το Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών / Bus-an-haeng

28/9/2016, 22:15, Δαναός 1

Το «World War Z» συναντά το «Snowpiercer» σε μια μετα-αποκαλυπτική κόλαση γεμάτη ζόμπι έτοιμα να κατασπαράξουν και τους τελευταίους επιζώντες ενός τρένου. Κάθε στάση εγκυμονεί απέθαντους, και η μάχη για να κρατηθεί έστω και ένα βαγόνι ασφαλές θα είναι αιματηρή. Το μεταμεσονύχτιο κρεσέντο που καθήλωσε το Φεστιβάλ Καννών.

Train to Busan AIFF 2016

Μια μυστηριώδης πανδημία ξεσπά, μεταμορφώνοντας τους κατοίκους της Νότιας Κορέας σε απέθαντους που λαχταρούν ανθρώπινη σάρκα. Η χώρα τίθεται άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όμως ακόμα και η κήρυξη στρατιωτικού νόμου δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, αφήνοντας τη Σεούλ στο έλεος των ζωντανών-νεκρών. Από τη ρημαγμένη πρωτεύουσα διαφεύγει στο παρά πέντε μια ομάδα επιζώντων, επιβάτες μιας τελευταίας υπερταχείας με κατεύθυνση την πόλη του Μπουσάν. Κάθε στάση, ωστόσο, εγκυμονεί θάνατο και η μάχη για να κρατηθεί έστω και ένα βαγόνι ασφαλές θα είναι αιματηρή.

Ο «Παγκόσμιος Πόλεμος Z» συναντά το «Snowpiercer», στο μεταμεσονύχτιο κρεσέντο που προβλήθηκε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών, καθηλώνοντας το κοινό με τις αλλεπάλληλες δόσεις αδρεναλίνης, ανελέητης δράσης, κλειστοφοβικής ατμόσφαιρας και μακάβριου χιούμορ. Τα 453 χιλιόμετρα που χωρίζουν το Μπουσάν από τη Σεούλ υπόσχονται ένα καταιγιστικό θέαμα, από αυτά που οι φίλοι του τρόμου και ιδίως της ζόμπι μυθολογίας δεν μπορούν να αγνοήσουν. Ν. Σ.

Σκηνοθεσία: Yeon Sang-ho
Σενάριο: Park Joo-suk
Φωτογραφία: Lee Hyung-deok
Μουσική: Jang Young-gyu
Μοντάζ: Yang Jin-mo
Ηθοποιοί: Gong Yoo, Kim Su-an, Jung Yu-mi, Ma Dong-seok, Choi Woo-shik, Ahn So-hee

Νότια Κορέα | 2016 | Εγχρωμο | DCP | 118' | Κορεατικά



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-11 20:04:54