Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Το Μονοπλάνο των Νεκρών / One Cut of the Dead

21/9/2018, 22:30, Δαναός 1

Συνεργείο γυρίζει ταινία με ζόμπι σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη, μέχρι που δέχεται επίθεση από πραγματικούς νεκροζώντανους. Αυτό που αρχίζει ως ένα απίθανο 37λεπτο μονοπλάνο μιας δευτεροκλασάτης ταινίας φρίκης, εξελίσσεται σε ρεσιτάλ παρασκηνιακής αμπαλοσύνης, με δράστες το πιο αδέξιο κινηματογραφικό συνεργείο που είδατε ποτέ.

ΙΑΠΩΝΙΑ | 2017 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 96' | ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ

Όλα ξεκινούν με τα επεισοδιακά γυρίσματα μιας ταινίας με ζόμπι σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη στην οποία οι φήμες θέλουν τον ιαπωνικό στρατό να έχει εκτελέσει απόρρητα πειράματα κατά το παρελθόν. Μέχρι τη στιγμή που το συνεργείο δέχεται επίθεση από πραγματικούς νεκροζώντανους. Ό,τι φαντάζει ως κλισέ υπόθεση ενός ακόμη b-movie - γυρισμένο σε ένα εξαιρετικό 37λεπτο μονοπλάνο - μεταστρέφεται σε ένα εξωφρενικό ρεσιτάλ ερασιτεχνισμού, με πρωταγωνιστές τα μέλη του πιο άμπαλου κινηματογραφικού συνεργείου που εμφανίστηκε ποτέ στη μεγάλη οθόνη.

ίποτε στην ταινία του Σινιτσίρο Ουέντα δεν είναι αυτό που φαίνεται, αφού ο Ιάπωνας χρησιμοποιεί τα γκροτέσκ στοιχεία της ζόμπι μυθολογίας προκειμένου να παίξει με την αντίληψή μας, κάνοντας σμπαράλια το είδος και εξοβελίζοντάς το στη σφαίρα της κωμωδίας με τρόπο που μόνο το περίφημο «Shaun of the Dead» έχει τολμήσει.Ν.Σ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Shin'ichirô Ueda
ΣΕΝΑΡΙΟ: Shin'ichirô Ueda
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Takeshi Sone
ΜΟΥΣΙΚΗ: Kyle Nagai
ΜΟΝΤΑΖ: Shin'ichirô Ueda
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Takayuki Hamatsu, Yuzuki Akiyama, Harumi Shuhama, Kazuaki Nagaya, Hiroshi Ichihara

SHIN'ICHIRO UEDA
Γεννήθηκε το 1984 στην Ιαπωνία και το 2010 δημιούργησε την εταιρεία PANPOKOPINA. Έχει λάβει πλήθος βραβείων σε διάφορα φεστιβάλ. Το 2015 έκανε το ντεμπούτο του με μια μικρού μήκους ταινία στο συλλογικό πρότζεκτ Neko Manma.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2017 One Cut of the Dead
2015 Neko bun no 4



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2018-09-09 19:15:35